Evakuacija

Preplah na Dunaju: V več šolah prejeli grožnje z bombami

D.K.
8. 11. 2023, 11.56
Posodobljeno: 8. 11. 2023, 12.02
Deli članek:

Na Dunaju je danes vladal preplah. Več šol je namreč prejelo grožnje z bombami.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Dunajska policija je v dopoldanskih urah sporočila, da je prejela več groženj z bombami v šolah, v katerih so pozneje izvedli evakuacijo zaposlenih in učencev ter pregledali stavbe. Poleg policistov so bili na terenu tudi strokovnjaki za eksploziv, službeni psi in dodatne policijske patrulje, ki so zagotavljale mirno in varno izvedbo policijske preiskave. 

Kot so navedli policisti v sporočilu za javnost, objavljenem na družbenem omrežju X, so stanje obravnavali zelo resno. Poudarili so, da ni razloga za skrb in da so bili ukrepi za evakuacijo, ki so jih izvajali, mirni in usklajeni.

Kot je za Krone Zeitung potrdil policijski predstavnik Mattias Schuster, trenutno potekajo še dodatni postopki. Bombe naj bi bile skrite v šolah v okrožju Rudolfsheim-Fünfhaus, kot tudi v šolah v okrožju Hernals. Prav tako je prispela grožnja o bombi na Strokovno šolo Hans Mandl v Meidlingu. Možno je, da so prizadeti tudi drugi okraji, je dopoldne dodal Schuster. Nakar je policija na svojih straneh sporočila, da je prišlo do groženj z bombami v sedmih šolah v štirih okrožjih. Te so evakuirali in preiskali, vendar nevarnih predmetov niso našli.

Trenutno ni znakov terorističnega napada

Po informacijah Krone Zeitung naj bi bili klici z grožnjami opravljeni s strani dveh različnih oseb. Domnevno gre za mladoletnike. Pouk v šolah pa se že nadaljuje.