Sprednja križna vez

Mark Zuckerberg je moral na operacijo

R.T.
4. 11. 2023, 16.35
Posodobljeno: 4. 11. 2023, 16.41
Deli članek:

Šef tehnološkega velikana Meta oz. družbenega omrežja Facebook si je na treningu borilnih veščin strgal sprednjo križno vez v kolenu.

Instagram
Žena mu stoji ob strani. Okrevanje bo naporno.

39-letni Mark Zuckerberg je med treningom v mešanih borilnih veščinah utrpel poškodbo sprednje križne vezi. V petek je objavil, da je bil zelo hitro po poškodbi na operaciji rekonstrukcije vezi. "Hvaležen sem zdravnikom in ekipi, ki skrbi zame. Treniral sem za tekmovalno borbo, vendar je zdaj to nekoliko odloženo," je na Instagramu zapisal direktor Mete. Okrevanje po operaciji križne vezi bo trajalo vsaj pol leta.

Seveda je ob tem objavil serijo fotografij, na katerih »pozira« s povito levo nogo in opornico za nogo. Delil je tudi sliko svoje žene, Priscille Chan, ki mu briše čelo in mu na poškodovano nogo obuva natikače.

Junija je lastnik avtomobilskega proizvajalca Tesla in omrežja X Musk Elon Musk Zuckerberga izzval na "boj v kletki", potem ko je Zuckerbergov Instagram poročal o načrtih za izgradnjo besedilne platforme za družbena omrežja "Threads", ki bi konkurirala družbenem omrežju X. Pretep milijarderjev naj bi se odvijal v rimskem Koloseju, vendar se s tem italijanska vlada ni strinjala. Avgusta pa je 12 let starejši Musk odpovedal dvoboj, saj naj bi imel težave s hrbtom.