Skale

Foto: Po razdejanju močnega lebiča je piranska Punta kot mravljišče

R.T.
4. 11. 2023, 14.38
Posodobljeno: 4. 11. 2023, 14.43
Deli članek:

Na Obali je v petek zveler močan jugozahodni veter (lebič ali garbin) povzročil razdejanje. Visoki valovi so skale nametali na obalo.

Sonja Ribolica / Primorske novice
V Piranu so močni sunki vetra z valobrana na obalo pometali 30 do 50 večjih skal.

Primorske novice poročajo, da danes v Piranu, še posebej proti Punti, odstranjujejo posledice neurja. Gostinci čistijo poškodovane terase in z njih odstranjujejo ķamenje, večje skale pa premikajo z bagri.

Razmere v Piranu je včeraj za Primorske novice opisal namestnik poveljnika piranske Civilne zaščite in pripadnik koprske gasilske brigade Peter Ventin. Po njegovih navedbah je "v Piranu kot bi bil konec sveta. Res je grozno." Dodal je, da je tokrat svojo moč pokazal jugozahodnik, pri čemer so močni sunki vetra z valobrana na obalo pometali 30 do 50 večjih skal. Morje je zalilo več najbolj izpostavljenih lokalov na Punti in jim razbilo steklene stene. Obenem je zalilo bližnje ulice, veter pa je na vstopu v mesto v bližini avtobusne postaje odtrgal klopce.

"Bilo je orkansko. Naša ekipa v Piranu česa takega še ni videla, sploh v tako kratkem času. Bilo je zelo intenzivno, vse se je stopnjevalo, sploh še v kombinaciji. Voda je vdrla v pritličje našega hotela Piran," je za Primorske novice povedal Aleksander Pinter iz skupine Eurotas.