Sevastopol

Rakete padle na pomebno rusko pristanišče

G.G./STA
22. 9. 2023, 14.31
Posodobljeno: 22. 9. 2023, 15.06
Deli članek:

Ukrajinci so v raketnem napadu zadeli sedež ruske črnomorske flote v Sevastopolu.

Twitter
Dim s stavbe, kjer je sedež ruske črnomorske flote.

"V sovražnikovem raketnem napadu je bil zadet sedež črnomorske flote," je na družbenih omrežjih zapisal guverner Sevastopola Mihail Razvožajev, ki ga je nastavila Moskva. Dodal je, da so delci rakete padli blizu gledališča. Na kraj napada so že prispeli reševalci in gasilci, ki so požar pogasili.

Razvožajev je prav tako posvaril pred morebitnimi novimi ukrajinskimi raketnimi napadi. "Pozor vsem! Možen je še en napad. Prosimo, ne hodite v središče mesta. Ne zapuščajte stavb. Vsi, ki ste v bližini poveljstva flote, pa se ob zvoku sirene zatecite v zaklonišča," je opozoril.

Svetovalec proruskega guvernerja Krima Sergeja Aksjonova pa je opozoril, da je polotok danes prizadel tudi obsežen kibernetski napad, ki je ohromil delovanje interneta. Poudaril je, da si vse pristojne službe sedaj prizadevajo za odpravo te kibernetske grožnje.

Rusija si je polotok Krim in večji del teritorialnih voda v bližini priključila leta 2014. Krim, nadzor nad katerim si tako kot na drugih zasedenih ukrajinskih ozemljih želi Kijev pridobiti nazaj, je v zadnjem času postal tarča vse pogostejših ukrajinskih napadov.