Močna eksplozija

Dragica je mislila, da je razneslo bombo: otroka sem predala skozi okno in še sama skočila ven

D.K.
22. 9. 2023, 13.21
Posodobljeno: 14. 11. 2023, 12.24
Deli članek:

Lastniki hiše so v šoku. Eksplozija, do katere je prišlo danes okoli 6.30 v Đelekovcu na Hrvaškem, je bila tako močna, da se je slišala v središču vasi. Na kraj dogodka so takoj prišli policisti in gasilci.

Posnetek zaslona Youtube
Eksplozija je bila tako močna, da se je slišala v središču vasi

Lastnica hiše je za Jutranji list povedala, da je včeraj zvečer pred hišo pustila novo plinsko bombo, vendar je ni pravilno priključila. Ne ve, ali jo je priključil, kateri od družinskih članov. Prav tako ni znano, ali je bomba povzročila eksplozijo. Več informacij bo namreč znanih po opravljeni preiskavi.  

Zgodilo se je med spanjem

"Ko se je hiša stresla, sem z vnukom spala v sobi. Otroka sem takoj predala sosedu skozi okno, saj zaradi šoka nisem vedela, kaj se dogaja," je povedala lastnica hiše, ki je tudi sama skočila skozi okno. Dodala je, da je srečna, ker nihče od družinskih članov ni bil poškodovan.  

Prednji del hiše je ostal nedotaknjen, vendar je gospodarski objekt na dvorišču utrpel hudo škodo, še piše omenjen portal.

V hiši sta bila dva otroka

"Mislila sem, da je nekdo vrgel bombo. Celotna soba je uničena, notri sta bila dva mala otroka. Takoj sem skočila, da ju izvlečem ven. Enega sem potegnila skozi okno, starejši pa je sam prišel ven," je povedala pretresena Dragica Palčić.   

"Odpravljala sem se na delo in nenadoma se je omara zrušila name," pa je po dogodku povedala Goranka Premec, hči gospe Dragice, ki živi v isti hiši.