Policija išče storilce

Na območju Škofje Loke fizično napadli in oropali 72-letnico, v Žirovnici 82-letnika

D.K.
22. 9. 2023, 11.03
Posodobljeno: 22. 9. 2023, 11.04
Deli članek:

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali kar dva ropa.

Marko Vavpotič / M24
Fotografija je simbolična.

Vstopila v hišo, napadla starejšo žensko in jo oropala

Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 3.40 obveščeni o ropu nad 72-letno žensko v stanovanjski hiši na območju občine Škofja Loka. Po do sedaj zbranih obvestilih sta storilca vstopila v notranjost in fizično napadla žensko ter si protipravno prilastila vrednejše predmete, so danes sporočili iz PU Kranj. 

Policija prosi za pomoč

»Ker nam z do sedaj izvedenimi aktivnostmi ni uspelo izslediti storilcev prosimo vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, da se oglasijo na najbližji policijski postaji ali se oglasijo oziroma pokličejo na Policijsko postajo Škofja Loka, tel. 04/502 37 00 ali na številko 113 ali na anonimni telefon 080-1200,« so pozvali policisti PU Kranj. 

Jeseniški policisti pa so bili včeraj nekaj pred 10. uro obveščeni o ropu nad 82-letnim moškim v stanovanjski hiši na območju občine Žirovnica. Po do sedaj zbranih obvestilih sta storilca vstopila v notranjost in fizično napadla moškega ter ga telesno poškodovala. Storilca sta si protipravno prilastila vrednejše predmete. 

Opis storilcev dejanja na območju občine Žirovnica 

Tatvine sta osumljena dva, in sicer moški, star okoli 25 let, visok med 175 in 180 cm. Oblečen je bil v temno jopico, temen spodnji del trenirke z rdečim znakom firme Nike na levem hlačnem žepu. Na glavi je imel maskirno vojaško kapo s šiltom in vojaški nahrbtnik. Drugi moški je star med 30 in 40 let. Oblečen je bil v siva oblačila. Na glavi je imel kapuco in čez obraz kirurško masko.

Preiskava v teku

Ker policistom tudi v tem primeru še ni uspelo izslediti storilcev, prosijo vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, da se oglasijo na najbližji policijski postaji ali se oglasijo oziroma pokličejo na Policijsko postajo Jesenice, tel. 04/582 13 00 ali na številko 113 ali na anonimni telefon 080-1200. 

Policisti so v obeh primerih opravili ogled, zbirajo obvestila o vseh okoliščinah kaznivega dejanja in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.