Kruto

Priljubljenega DJ-ja ugrabili, mučili, nato pa ubili in golega pustili v gozdu

S.Š.
22. 9. 2023, 12.43
Posodobljeno: 22. 9. 2023, 12.50
Deli članek:

V Združenem Kraljestvu poročajo o grozljivem umoru in ugrabitvi.

Instagram
Koray Alpergin

43-letni Koray Alpergin, lastnik turške radijske postaje Bizim FM in prijatelj številnih zvezdnikov, med njimi tudi raperja P. Diddyja, je bil lanskega oktobra skupaj s svojim dekletom Gozde Dalbudak ugrabljen pred njunim domom v Londonu. Alperginovo truplo je nato po nekaj dneh v gozdu našel sprehajalec psov, ter nemudoma poklical policijo. Ti so zločin preiskovali več mesecev, zdaj pa so končno prijeli storilce.

Ugrabitev na domačem pragu

Tožilec Crispin Aylett je na sojenju povedal, da se je Alpergin z dekletom 13. oktobra 2022 ob 22.25 vračal v svoje stanovanje, ko pa je na dovozu izstopil iz avtomobila, so do njega pristopili štirje moški.

"Čeprav je Koray poskušal pobegniti, so ga kmalu ujeli in strpali v kombi. Policija je nedaleč od mesta ugrabitve našla kos Alperginovega okrvavljenega oblačila, kar dokazuje, da se je upiral," je dejal tožilec. "Njegovo dekle je ostalo v avtomobilu, nato pa je zaslišala vpitje. Ko je pogledala skozi avtomobilsko okno je zagledala zamaskiranega moškega, oboroženega z nožem. Rekel ji je, naj bo tiho, nato pa jo je potegnil iz avtomobila in posedel v njihov kombi.”

Grozljivo mučenje

Kot poročajo angleški mediji, so storilci par odpeljali do bližnjega bara, ki je bil sicer zaprt zaradi renovacij. Tam so Gozde zaprli na toaleto, Alpergina so medtem hudo mučili. "Gozda Dalbudak je skoraj dva dni preživela zaprta na stranišču. Izpustili so jo šele pozno popoldne 15. oktobra," je dejal tožilec.

Instagram
Koray in P. Diddy

DJ-ja so medtem pred smrtjo pretepli z bejzbolskimi kiji, polivali z vročo vodo in mučili. Na njegovem telesu so našli skupno 94 poškodb, vključno z vrezninami in modricami, dobil pa je tudi hud udarec v glavo, ki je povzročil poškodbo možganov. Na vratu so opazili poškodbe, ki kažejo na davljenje. "Jasno je, da je bil Alpergin pred smrtjo mučen, prav tako pa so ga slekli do golega. Patolog je ugotovil, da takšne stopnje mučenja ni mogel zdržati več kot nekaj ur. Glede na število ljudi, vpletenih v ta zločin, se domneva da gre za organiziran kriminal, povezan z mamili. Alperginova ugrabitev in umor sta bila verjetno kazen za nekaj, kar je storil, ali pa so želeli iz njega izvleči kakšno informacijo, na primer kje so skrite mamila ali denar," je zaključil Aylett.

Aretirana peterica

Ko je glasbenik podlegel poškodbam, so njegovo truplo položili v prtljažnik črnega volkswagna ter ga odvrgli v bližnjem gozdu. Policisti so sedaj aretirali 34-letnega Steffana Gordona, 33-letnega Tejeana Kennedyja, 35-letnega Samuela Owusu-Opukuja, 32-letnega Juniorja Kettla in 26-letnega Alija Kavaka, ki naj bi pomagal pri odvozu trupla. Moški so obtoženi ugrabitve in umora, vse očitke pa zavračajo.