Odkritje

V Mehiki predstavili domnevni trupli Nezemljanov

D.K.
22. 9. 2023, 13.42
Posodobljeno: 22. 9. 2023, 13.42
Deli članek:

V Mehiki je potekala predstavitev dveh domnevnih trupel Nezemljanov, starih okoli tisoč let.

Posnetek zaslona Youtube - Independet
Med zaslišanjem so pokazali tudi domnevne rentgenske slike primerkov

V perujskem rudniku naj bi bili najdeni dve trupli Nezemljanov, stari tisoč let. Njun izvor še vedno ni povsem pojasnjen. Jaime Maussan, novinar in samooklicani ufolog je tokrat ameriškim uradnikom in članom mehiške vlade pokazal več videoposnetkov, v katerih je med drugim razkril domnevna trupla Nezemljanov ozirom trupli dveh "nečloveških bitij", z majhnim telesom, podolgovato glavo in tremi prsti na vsaki roki. 

Razprava o možnosti obstoja Nezemljanov je v mehiškem kongresu potekala prvič

Maussan je pod prisego povedal, da so majhna trupla izkopali iz rudnikov v Cuscu v Peruju in dodal, da so znanstveniki ugotovili, da je skoraj tretjina DNK trupel "neznanega izvora" in da primerka nista bila del “naše zemeljske evolucije”. Politikom je še povedal, da naj bi bili trupli stari približno tisoč let. 

Nekatere njegove trditve že ovrgli

Maussen je sicer že leta 2017 trdil, da je v Peruju našel posmrtne ostanke nezemeljskih bitij, vendar so bile njegove domneve kasneje ovržene, saj se je izkazalo, da je šlo za posmrtne ostanke otroka. 

Nenavadni najdbi nimata zveze s človeškimi bitji

José Zalce Benitez, direktor Inštituta za raziskave na področju zdravstvenih znanosti, je dejal, da je študija pokazala, da naj bi domnevni Nezemljani pripadali enemu samemu okostju in niso bili sestavljeni iz človeških delov, da trupli nimata nobene zveze s človeškimi bitji. 

Posnetek zaslona Youtube - Independet
Med zaslišanjem so pokazali tudi domnevne rentgenske slike primerkov

Povedal je tudi, da je iz posnetkov razvidno, da so v enem izmed trupel jajca, v obeh pa naj bi bili vsadki iz redkih kovin. Maussan je trdil, da so imela telesa z dvema rokama in dvema nogama močne, lahke kosti in brez zob, skupaj z vsadki iz kadmija in osmija. 

Znani fizik in profesor Brian Cox, le eden med številnimi kritiki, je opozoril, da je "zelo malo verjetno, da bi inteligentna vrsta, ki se je razvila na drugem planetu, izgledala kot mi". 

Dejal je, da naj naslednjič vzorce pošljejo podjetju za genetsko testiranje ali univerzi in rezultati bodo znani v desetih minutah.

Univerza: Nismo raziskovali izvora vzorcev

Iz Nacionalne avtonomne univerze v Mehiki pa so sporočili, da njihovi raziskovalci niso nikoli preučevali dejanskih vzorcev, ampak so le izvedli testiranje ogljika na vzorcih kože, ki jih je leta 2017 prinesel naročnik. Raziskava je bila namenjena le določitvi starosti vzorca, ki ga je prinesel vsak uporabnik in v nobenem primeru ni bilo govora o izvoru omenjenih vzorcev.