Zugspitze

Obtičali v snegu pod najvišjo goro v Nemčiji; deklica celo v supergah

R.T.
1. 9. 2023, 09.56
Posodobljeno: 1. 9. 2023, 10.03
Deli članek:

Kljub skoraj 50 centimetrom novozapadlega snega se je več neizkušenih pohodnikov v torek odpravilo na najvišji vrh v Nemčiji (Zugspitze, 2952 metrov)

Bergrettung Ehrwald
Pohodnike so našli kakšnih 400 metrov pod vrhom.

Gorski reševalci iz Ehrwalda so dobili prvi poziv nekaj čez 11. uro. 42-letna Nemka je obtičala v snegu in megli in ne more ne naprej ne nazaj. Kje? Na smeri »Stopselzieher«, na nadmorski višini okoli 2500 metrov, kar vodji reševalcev Regini Poberschnigg vedno povzroči glavobol, poroča Krone Zeitung. Gre namreč za nekoliko bolj zahtevno smer, ki od pohodnikov terja malce plezanja, v snegu in megli pa je iskanje in vzpenjanje po klinih in jeklenicah lahko nevarno.

Gorski reševalci so se morali najprej pozvpeti na vrh gore Zugspitze, nato pa se spustiti 500 metrov, da so prišli do 42-letnice. Razmere so bile kar zahtevne, saj je bilo od 30 do 50 centimetrov novozapadlega snega. Mimogrede pa so naleteli še na drugo skupino pohodnikov. Trije moški in otroka, stara 8 in 10 let, so prav tako obtičali ob steni. Otroka sta bila povsem premražena, deklica je bila obuta v superge. Reševalci so jim pomagali in jih spravili na varno, nato pa jih ošteli, naj se v takšnih razmerah in tako slabo opremljeni nikoli več ne podajo v gore. Menda so razumeli in se strinjali, da so bili lahkomiselni.