V okolici Zagreba

Britanec "odkril" najcenejše hrvaško mesto

S.Š.
17. 8. 2023, 11.43
Posodobljeno: 17. 8. 2023, 11.48
Deli članek:

Medtem ko cene na Hrvaškem postajajo predmet vse več razprav, je britanski prebivalec Hvara Paul Bradbury raziskal, kje se skriva najcenejše mesto v državi.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ob novicah o visokih cenah na Hrvaškem se je Bradbury vprašal, v katerem mestu je mogoče najti osnovne stvari kot so pivo, pica in sladoled po razumnih cenah. »Pred kratkim sem bil v lokalu v Dalmaciji, kjer 0,5-litrska steklenica piva stane štiri evre. Kupnina za ta izdelek je 1,05 eur z DDV. Potem pa sem odkril, da so v lokalu, le 30 minut vožnje iz Zagreba, ceno piva znižali na presenetljivo nizkih 1,80 evra,« je dejal Bradbury.

Britanec je nad Oroslavjem navdušen

Po raziskovanju hrvaških restavracij je ugotovil, da se cene hrane v Oroslavlju precej razlikujejo od tistih, ki jih najdemo po večjem delu države. »V povprečju pica stane 7,20 evra, veliko pivo 1,80 evra in sladoled 1,20 evra. Za obrok s sladico je tako potrebno odšteti približno 10,20 eur. V celem poletju nisem nikjer za hrano odštel tako malo,« je dejal. Ob tem pa je pozval tudi druge, da naj bodo pozorni na cene in ga obvestijo, če bo komu uspelo najti hrano in pijačo po tako nizki ceni.