Incident

Celje: v parkiranem avtu je oče samo pustil dve leti staro deklico

P.K.
17. 8. 2023, 09.45
Posodobljeno: 17. 8. 2023, 09.59
Deli članek:

Slovenijo je pred dvema mesecema pretresel dogodek iz Svetega Lovrenca pri Preboldu, kjer je v parkiranem avtu na žgočem soncu, tik ob stanovanjski hiši, zaradi toplotnega udara umrl še ne dveletni deček.

Profimedia
Slika je simbolična.

Otrok je sam ostal v avtu tudi prejšnji teden v Celju, poroča Večer. Kot je omenjeni medij izvedel neuradno, je moški, otrokov oče, vozilo parkiral med celjsko bolnišnico in srednjo zdravstveno šolo, natančneje za ginekološko-porodniškim oddelkom, v njem pa pustil majhnega otroka – dvoletno deklico.

Očividec, ki jo je opazil, je o tem nemudoma obvestil celjske policiste, ti so odšli na kraj in tudi takoj ukrepali. Z deklico je vse v redu, kar je potrdila tudi dežurna zdravnica, ki jo je pregledala.

Medtem ko je bila deklica v avtu, je njen oče odšel v porodnišnico, v kateri je rodila njegova partnerka, so sporočili iz Policijske uprave Celje. Dekličinega očeta bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja zanemarjanje mladoletne osebe, so pa o dogodku obvestili tudi pristojni center za socialno delo, so še povedali na policiji.

Kaj je v novega v primeru dečka iz Prebolda?

Večer je izvedel, da preiskava še vedno poteka in da kaj novega ta hip ni. Trenutno se na sodišču še vedno odvijajo zaslišanja prič.

Mama preminulega fantka in njen partner sta sicer osumljena povzročitve smrti iz malomarnosti, storitve kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja ter neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.