Že drugič

V Indiji so sredi gradnje podrli most

A.Z.
5. 6. 2023, 20.33
Deli članek:

V indijski zvezni državi Bihar se je v reko Ganges zrušil most, ki so ga sicer še gradili. Človeških žrtev ni bilo. Po podatkih lokalnih oblasti so odgovorni raje porušili most, ker so med gradnjo opazili zelo nevarne konstrukcijske pomanjkljivosti.

twitter
To pot so ga raje porušili sami.

Most se je lani aprila zaradi neurjaže delno porušil, od takrat pa odgovorni še niso predali poročila, zakaj se je to zgodilo. Vseeno pa so neodvisni strokovnjaki še na lastno pest pregledali most in zdaj ugotovili zelo nevarne konstrukcijske pomanjkljivosti. Zato so se odločili, da zaradi varnosti most raje ponovno porušijo.

Ob tem se je v Indiji razvnela debata o korupciji in slabem gospodarjenju, člani vladajoče stranke Bharatiya Janata Party pa že zahtevajo odstope mož, ki so odgovorni za gradnjo, med njimi tudi glavnega ministra province Bihar.

»V letu 2015 so odprli gradbišče, most bi moral biti končan do leta 2020. Letos konec leta bi ga morali končno predati v uporabo, o iz tega sedaj ne bo nič,« je zapisal  poslanec Lalit Narayan Mandal.