Ušla iz živalskega vrta

Rdeča panda Sundara je šla na sprehod, zanjo se je vse dobro končalo

A.Z.
1. 6. 2023, 19.05
Posodobljeno: 1. 6. 2023, 19.51
Deli članek:

V Angliji je iz manjšega živalskega vrta ušla rdeča panda, policisti pa klicu na pomoč najprej niso verjeli. Na koncu se je po zaslugi enega jabolka vse razpletlo srečno.

Profimedia
Rdeča panda.

Rdeče pande so nadvse prikupne živali in si včasih enostavno zaželijo še malce pogledati po okolici. To še toliko bolj velja za Sundaro, malo rdečo pando, ki je ušla iz živalskega vrta v Newquayju v Angliji. Policisti, ki so jih o nenavadni obiskovalki obvestili delavci ene od trgovin s sadjem in zelenjavo, so se odzvali, a šele, ko so »se nehali smejati«, je povedala vodja trgovine Rachel Craze.

Bobo
Rdeča panda.

Na koncu je bilo za malo pando »usodno« jabolko. »Najprej smo morali zagotoviti, da rdeča panda ne bo ušla na cesto, ker bi bilo tam za njo lahko zelo nevarno,« je povedala Craze, »zelo previdno smo ji ponudili jabolko, ki ji je očitno zelo teknilo. Mirno je počakala, da so prišli policisti in tudi delavci iz živalskega vrta.«

Slednji so potem Sundaro ujeli v mrežo, je sicer ljubka živalca zelo glasno in jezno sporočila, da ji to ni povšeči. »Bilo je kar malo strašljivo kako se je upirala. Tako razjarjeni si ne bi upala približati,« je še dodala Rachel.

Profimedia
Pobeg rdeče pande ni trajal prav dolgo.

Policijski inšpektor iz Newquayja Guy Blackford pa je povedal, da se s takimi živalmi ne srečujejo prav pogosto: »V nobenem priročniku ni zapisano, kako se lotiti rdeče pande na begu, pa tudi na urjenju o tem nič ne govorijo

Sunadaro so potem živo in zdravo vrnili v živalski vrt in jo potolažili še z nekaj jabolki.