Športno-eleganten

Pahorjev obisk kardinala Rodeta zasenčile bele superge

J.V.
29. 5. 2023, 14.50
Posodobljeno: 29. 5. 2023, 16.28
Deli članek:

Nekdanji predsednik je za srečanje s kardinalom izbral nekoliko nenavadno kombinacijo svečane obleke in sportnih belih superg, ki pri nekaterih uporabnikih Twitterja niso poželi preveč odobravanja.

Twitter
Zgrešena kombinacija ali zadnji modni trend?

Nekdanji predsednik republike Borut Pahor ni več aktivno vplet v politično dogajanje, a ne počiva. S prodajo svoje znamenite katrce je za dober namen zrušil guinessov rekod, preiskuša se v podcastu, v katerem gosti sogovornike z ganljivimi življenjskimi zgodbami, zadnje dni pa se je mudil v Italiji. Pa saj ne mine dan, da nas ne bi na svojih družbenih omrežjih obveščal o tem in onem imenitnem srečanju. V nedeljo je v Rimu najprej poziral z italijanskim predsednikom Sergiom Mattarello, potem je okronal zmagovalca dirke po Italiji Primoža Rogliča, danes pa sta si prisrčno segla v roke s kardinalom Francetom Rodetom v Vatikanu.

Nekdanji predsednik je za srečanje s kardinalom izbral nekoliko nenavadno kombinacijo svečane obleke in sportnih belih superg, ki pri nekaterih uporabnikih Twitterja niso poželi preveč odobravanja. "Po Vatikanu v taki obutvi, res sramotno, kdor se takšen predstavlja kot Slovenec oz. Evropejec," je zapisala ena od uporabnic. "Koga predstavlja ta pajac v supegah?" se sprašuje nekdo drug. "Puma športne copate z elegantno obleko..? In še umazane povrhu.." je zapisal tretji. "Še kolcalo se nam bo po takem predsedniku," pa meni nekdo četrti. Kakor koli. Jutri dopoldan pa se bo Pahor udeležil osrednje zaključne prireditve 38. tekmovanja za čiste zobe ob zdravi prehrani v ljubljanski Dvorani Tivoli, kjer bo prisotne tudi nagovoril.