Torta

Dolga zaporna kazen za Rusinjo, ki se je z zastrupitvijo prijateljice hotela polastili njene identitete

G.G.
20. 4. 2023, 08.32
Posodobljeno: 20. 4. 2023, 10.27
Deli članek:

Da je 47-letna Viktorija Nasirova kriva poskusa umora in kraje identitete, je sodišče v New Yorku razsodilo že februarja. Zdaj so ji prisodili še primerno kazen.

Facebook
Viktorija Nasirova je na sojenju trdila, da je bilo Olgi slabo že pred njenim obiskom.

Ko je Nasirova slišala, da jo bodo za 21 let poslali »na hladno«, je grobo opsovala sodnico, ki je Rusinjo opisala kot »izjemno nevarno žensko«, ki se je prijateljice lotila s »peklensko« ukano.

Ponovimo, da gre za zgodbo, ki se je odvijala leta 2016. Avgusta tega leta je Nasirova odšla na obisk k prijateljici kozmetičarki, 35-letni Olgi Tsvik. Ženski sta si bili v tistem času precej podobni po videzu in obe sta govorili rusko, kar je podžgalo domišljijo Nasirove, ki se je v Rusiji preživljala tudi kot domina. Ko se je oglasila pri Olgi v Queensu, je imela s sabo poslastico, skutino torto. Dva kosa je pojedla sama, tretjega pa je ponudila Olgi. Ni minilo veliko časa, ko je Olgo začelo zvijati. Bruhala je in komaj se je odplazila do postelje. Zadnje kar je videla, preden je izgubila zavest, je bila Viktorija, ki je postopala po sobi, poroča BBC. Naslednji dan je Olgo našel njen prijatelj. Še vedno nezavestna je ležala v postelji, oblečena v spodnje perilo, po postelji in po tleh pa so bile razmetane tablete. Nekdo (Viktorija) je hotel, da bi njena smrt zgledala kot predoziranje s tableti.

Na sodišču so izvedenci medicinske stroke povedali, da je bila Olga zaradi predoziranja blizu infarktu, tudi smrti.

Na srečo ni umrla. Ko se je iz bolnišnice vrnila domov, je ugotovila, da nima ukrajinskega potnega lista in delovne vize, izginil pa je tudi nakit v vrednosti okoli 3500 evrov. Nasirova je bila površna. V stanovanju njene žrtve so našli njene DNK sledi, doma pri njej pa iste tablete, močan sedativ fenazepam.

Facebook
Natalija Nasirova (levo) in Olga Tsvik

Zastrupila moškega na zmenku in umorila sosedo

Sodnica je pri sodbi upoštevala njeno burno preteklost. Leta 2013, ko je bila še v Rusiji, je na zmenku z ribami zastrupila 54-letnega moškega in ga okradla. Naslednje leto pa je prestopila »rdečo črto«. Umorila je starejšo sosedo Allo Aleksenko in jo za nameček še oropala. Ruske oblasti so jo zaslišale, ker pa ni bilo dovolj dokazov so jo spustili na prostost. Ko so jo čez nekaj tednov obtožili zaradi umora, je Nasirova že pobegnila iz Rusije. In kmalu zatem je v New Yorku načrtovala nove podlosti. Ruske oblasti so zoper njo izdale mednarodno tiralico. Nasirova se je nekaj časa uspešno izmikala, marca 2017 jo je newyorška policija končno aretirala, leta 2018 pa je tožilstvo spisalo obtožnico za poskus umora Olge Tsvik.