Streljanje v Teksasu

Vstopila v napačen avtomobil in skoraj plačala z življenjem

A.Z./STA
20. 4. 2023, 09.22
Posodobljeno: 20. 4. 2023, 09.31
Deli članek:

V Elginu, 50 kilometrov od Austina (Teksas) oddaljenem mestecu je prišlo do novega strelskega incidenta. To pot sta jo dve žrtvi, ena je sicer v kritičnem stanju, odnesli z ranami. Moški je streljal na vozilo mladostnikov potem, ko je ena od potnic po pomoti želela vstopiti v napačen avtomobil.

Baylor Athletics
Žrtev streljanja Payton Washington

Le nekaj dni po tem, ko so v ameriški zvezni državi Missouri ranili temnopoltega najstnika, ko je pomotoma pozvonil na napačnih vratih, ter ubili mlado žensko v zvezni državi New York, ker je pomotoma prišla na napačen naslov, je prišlo do novega strelskega obračuna, ki se je zgodil "po pomoti".

V zvezni državi Teksas so štiri navijačice, po poročanju ameriških medijev je šlo za najstnice, parkirale svoje avtomobile na parkirišču trgovine in odšle na trening. Po treningu so se po polnoči vrnile po svoja vozila. Ena od njih, Heather Roth, je pomotoma odprla vrata avtomobila, ki ni bil njen, v njem pa je sedel moški.

"Vrnila sem se v avtomobil prijateljic in videla, da je moški izstopil iz svojega vozila. Spustila sem okno, da bi se mu opravičila, pa je začel brez opozorila streljati na nas," je povedala Heather Roth

Pri tem je huje ranil navijačico Payton Washington. V bolnišnico so jo odpeljali v helikopterju in je v stabilnem, a kritičnem stanju. Roth pa je utrpela lažjo poškodbo noge in so jo oskrbeli na kraju dogodka.

police handout Elgin
Strelec Pedro Tello Rodriguez Jr

Policija je prijela 25-letnega osumljenca Pedra Tella Rodrigueza, ki so ga zaenkrat obtožili smrtonosnega ravnanja.

Dekleta sicer trikrat na teden hodijo na vaje skupine navijačic, pri čemer se vsakič v obe smeri peljejo okoli 580 kilometrov.

Smrtonosna streljanja so v ZDA pogosta, saj imajo v državi z okoli 330 milijonov prebivalcev po ocenah kar 400 milijonov kosov orožja.