Philipp F.

Morilec Jehovovih prič bi za oblikovanje "arhitekture nebes" računal 250 tisoč evrov na dan

R.T.
10. 3. 2023, 17.57
Posodobljeno: 10. 3. 2023, 18.02
Deli članek:

V četrtek zvečer je v Hamburgu med verskim dogodkom na pripadnike Jehovovih prič streljal 35-letni Philipp F.

/
Nemški državljan Philipp F. je pred letom dni izstopil iz vrst Jehovovih prič.

Ubil je štiri moške in ženski ter še nerojenega otroka. Po masakru je storil samomor. Ranjenih je bilo še šest ljudi, od tega štirje huje. Kakšen človek je bil, da je storil takšno grozodejstvo, kaj mu je rojilo po glavi, zakaj se je odločil za pokol, so vprašanja, ki se vedno porajajo ob podobnih tragedijah.

Philipp F. je odraščal v evangeličanski družini v mestu Kempten, poroča spletni portal Focus. Po uspešno zaključeni srednji šoli je opravil pripravništvo kot bančni uslužbenec, nato pa nadaljeval študij ter si pridobil še naziv magistra. Na svoji spletni strani, ki jo je občasno dopolnjeval s svojimi dosežki in mislimi, je izpostavil, da je v naslednjih letih delal kot projektni vodja in svetovalec za različna podjetja, med drugim za podjetja v energetiki. Od leta 2015 je živel v Hamburgu. V nekem obdobju si naj bi vzel leto in pol premora, v zadnjih desetih mesecih pa naj bi šel na svoje, odprl naj bil podjetje, za kar pa ni nobenih dokazov razen njegovih navedb na strani in na njegovem profilu na Linkedinu. Nekaj časa je bil tudi pripadnik Jehovovih prič. Pred letom in pol je izstopil iz te verske skupine, lani pa je zaprosil za dovoljenje za orožje in ga tudi dobil. Opisal se je kot empatično osebo z ostrim analitični umom, zapriseženega Evropejca in navijača nogometnega kluba Liverpool.

Profimedia
Policisti pred stavbo, kjer je umrlo osem ljudi.

Do te točke nič spornega, čeprav ne nujno resničnega. V naslednjih vrsticah pa omenja knjigo, ki da jo je spisal v angleščini. V njej naj bi razkril resnico o Bogu, Jezusu in Satanu, ki po njegovi oceni niso neka abstraktna bitja v nebesih. Philipp F. je spisal tudi nekaj traktatov o voditeljskih sposobnostih, ki jih morajo imeti ljudje, ki želijo oblikovati »arhitekturo nebes«. Eden od redkih izbrancev je bil seveda on sam. Za storitve, ki bi jih opravil, je računal 250.000 evrov na dan, brez vštetega davka na dodano vrednost. Razumna vsota, je menil Philipp, saj bo njegov doprinos prinesel za vsaj 2,5 milijona dodane vrednosti.