Drama

Miletić veljakom sporoča, da na vasi mora smrdeti in krave morajo mukati

P.K.
10. 3. 2023, 16.35
Deli članek:

Hrvaški poslanec Marin Miletić se je razhudil, ker priseljenci na podeželje na razumejo, da tam življenje teče drugače - krave mukajo, smrdi po gnojnici in slišati je traktorje.

Facebook
Marin Miletić

Kaj se je zgodilo? Miletić poroča, da je v neki hrvaški vasi zrasla vila z bazenom, v kateri se namerava njen lastnik ukvarjati s turizmom. A opazil je, da bo goste najverjetneje nekajmotilo in sicer smrad ovac iz sosednje kmetije.

Kot poroča poslanec, naj bi se lastnik vile ob tej svoji ugotovitvi pritožil pristojnemu redarstvu in zahteval naj sosed žival umakne. Lastnik kmetije se je zgrozil nad to potezo in povedal, da je to njegova zemlja, da so živali na njej že več generacij in da ne on ne ovce ne bodo šle nikamor.

Naj kar ostanejo v mestu

Miletič si bo zato po vzoru Francije prizadeval za sprejem zakona, s katerim bodo zaščitili podeželje. “Nedopustno je, da želijo interesne skupine iz vasi odstraniti naše staroste. Oni ne razumejo, da je tu vonj po kravah, ovcah in kikirikanje petelina, nekaj normalnega. Na vasi se mora slišati zvonjenje in mukanje krav. Če koga to moti, naj sem niti ne prihaja. Varovali bomo naše kmete,” je napovedal.