V bližini Perugie

Še en potres v osrednji Italiji, evakuirali so 30 prebivalcev

G.G.
9. 3. 2023, 16.28
Posodobljeno: 9. 3. 2023, 20.39
Deli članek:

Nekaj minut po četrti uri popoldne je kar močan potres stresel območje Perugie v osrednji Italiji. Zvečer je na istem območju sledil še en podobno močan potres.

EMSC
Krogi predstavljajo odzive ljudi, ki so čutili potres.

Žarišče potresa z magnitudo 4,6 je Evropsko-mediteranski center (EMSC) postavil 27 kilometrov severozahodno od Perugie, glavnega mesta italijanske dežele Umbrija. Od večjih krajev je bil epicenter najbližje mestu Umbertide – pet kilometrov severno je bilo žarišče.

Il Messaggero poroča, da so nekateri prebivalci Perugie ob tresenju iz zaprtih prostorov stekli na ulice. V mestu Umbertide se je porušilo nekaj že krepko načetih stavb. Poškodovanih ni bilo. Tresenje so čutili prebivalci okoliških krajev, tresljaji so segli do Firenc, na drugi strani Jadranskega morja pa vse do Zadra. Pravzaprav je eden od prebivalcev Zadra na EMSC zapisal, da se je »slišal samo pok«

Nekaj po 20. uri je dvakrat zabobnelo, ob 20.08 in 20.13. Žarišče na istem območju, spet pet kilometrov severno od Umbertideja. Magnituda je bila praktično enaka, 4,6 pri prvem in 3,9 pri zadnjem tresenju. Iz mesta Umbertide so iz šestih stavb evakuirali okoli 30 ljudi.

EMSC
Epicenter potresa je bil v bližini Perugie.