ikona

Umrl je eden in edini Ken Block

R.T.
3. 1. 2023, 07.10
Posodobljeno: 3. 1. 2023, 09.33
Deli članek:

Za 55-letnika je bila usodna nesreča z motornimi sanmi.

Profimedia
Ken Block novembra lani v Las Vegasu

Ken Block, voznik relija, ki se je prelevil v zvezdo ekstremnih športov, ter vizionar, ki je s svojimi podvigi in blagovno znamko Hooningan, ki jo je osnoval leta 2010, uspel definirati avtomobilsko zanesenjaštvo za novo generacijo, je 2. januarja umrl v nesreči z motornimi sanmi na severu ameriške zvezne države Utah v okolici mesta Park City, kjer je imel domovanje.

Block je imel 55 let.

Nezgoda se je pripetila med vožnjo po strmem pobočju, ko so se motorne sani prevrnile nazaj in pristale na njem. Block je bil na kraju mrtev.

Oral ledine

Vse razsežnosti njegove kariere je težko zajeti. Leta 1994 je soustanovil DC Shoes, nato je postal profesionalni rolkar in voznik motokrosa. Leta 2005 se je podal v Rally America in sčasoma kot prvi Američan končal v svetovnem prvenstvu v reliju (WRC). Istočasno je tekmoval v več prvenstvih relikrosa in posnel prve videe svojih podvigov pod znamko Hoonigan, ki jim še vedno ni para.

Zaradi svojih vozniških sposobnosti se je kot kaskader znašel tudi v industriji televizije in filma. In čeprav je v zadnjih letih malce upočasnil tempo, se mu je uspelo spečati z Audijem.

Block je za seboj pustil ženo, tri otroke in velikanski pečat na avtomobilski kulturi.