Padel skozi okno

Ruski kralj klobas umrl v sumljivih okoliščinah

R.T.
27. 12. 2022, 15.19
Posodobljeno: 27. 12. 2022, 17.01
Deli članek:

65-letnega ruskega bogataša Pavla Antova so v nedeljo našli mrtvega v mlaki krvi pred hotelom v indijskem mestu Rayagada.

Profimedia
Pavel Antov je v začetku 21. stoletja osnoval mesno predelovalno Vladimir Standard, bil pa je tudi aktiven v politiki. Seveda kot član Putinove Enotne Rusije.

Antov si je milijone pridobil s klobasičarskimi posli, bil pa je dejaven tudi v lokalni politik v mestu Vladimir. Leta 2019 je revija Forbes njegovo premoženje ocenila na dobrih 130 milijonov evrov.

V zadnjem tednu se je z družbo štirih rojakov potepal po indijski državi Odisha. Prejšnji četrtek je na popotovanju slavil 65. rojstni dan. Le dan zatem je smrt pričakala Vladimirja Budanova, enega od štirih Rusov. Po ugotovitvah indijske policije je vzrok smrti infarkt, popil pa naj bi tudi nezmerne količine alkohola.

Dva dni po smrti Budanova se je končalo tudi življenje Antova. Vodja policije v indijski državi Odisha je nepreprečljivo omenjala, da je po prijateljevi smrti padel v depresijo. Pa je Antonov res zaradi nenadne depresije padel skozi okno sobe v tretjem nadstropju hotela v Rayagadi?

Smrti ruskih tajkunov po ruski invaziji na Ukrajino se vrstijo kot po tekočem traku. Nekateri so zagotovo umrli naravne smrti, so pač že v letih, pri nekaterih, kot v primeru Antova, pa so okoliščine zelo nenavadne.

Pomotoma objavil kritično objavo do oblasti?

Mediji so že izbrskali, da je Antov junija na Whatsappu zapisal nekaj kritičnih stavkov do ruskega bombardiranja Kijeva, v katerem so umrli tudi civilisti. »Kako lahko temu rečemo drugače kot teror,« se je glasil eden od njegovih zapisov, ki so prišli v javnost. Antov je hitro zbrisal sporočilo in pojasnil, da ni bilo njegovo. Pomotoma naj bi ga objavil na svojem računu, z njegovo vsebino pa se nikakor ne strinja. Še več, je dodal in objavil, da je goreč podpornik ruskega predsednika Vladimirja Putina in specialne vojaške operacije v Ukrajini.

Ruski konzul v Kalkuti Aleksej Idamkin je sporočil, da indijska policija ni ugotovili elementov kaznivega dejanja pri tragični smrti Antova. Zadeva je zaključena.