Ni mu bilo pomoči

FOTO: Na Dunaju 25-letnik s »sfriziranim« BMW-jem do smrti pokosil pešca

R.T.
27. 12. 2022, 11.47
Posodobljeno: 27. 12. 2022, 11.54
Deli članek:

Na Dunaju so v noči na danes zabeležili hudo prometno nesrečo, v kateri je življenje izgubil 47-letni moški. Še ena oseba je hudo poškodovana.

LPD Wien
Hujše poškodbe so utrpeli tudi voznik in sopotnika v avtomobilu.

Dunajske policiste in reševalce so na tragedijo, ki se je v nočnih urah odvila v okrožju Ottakring, opozorili očividci. Po poročanju časnika Kronenzeitung je za volanom neregistriranega in »sfriziranega« vozila znamke BMW, ki je drvelo skozi enega od križišč, sedel 25-letni moški. Slednji je v križišču izgubil oblast nad vozilom, zletel čez pločnik, kjer je trčil v 47-letnega pešca, ter nato zadel še ulično svetilko in steno eno tamkajšnjih zgradb. Hudo poškodovanega pešca so na kraju oživljali reševalci in ga nato prepeljali v bolnišnico, kjer je umrl.

Huje so se poškodovali tudi 25-letni voznik, ki je vozil pod vplivom alkohola, in njegova sopotnika.

Avstrijska policija zdaj preiskuje možnost, ali je bila nesreča posledica ulične dirke. Slednje so na Dunaju postale vse pogostejši pojav. Kot je za časnik že aprila dejala mestna svetnica Ulli Sima, se problematike zavedajo. Takrat je poudarila, da je nujna zaostritev zakonodaje, da bi lahko v izjemnim primerih vozila, udeležena v uličnih dirkah, tudi zasegli.