V popolnem šoku

Lavrov iz stranišča na Švedskem prišel povsem razburjen: 'To, kar sem doživel ... Pa to je nečloveško!'

E. J.
8. 12. 2022, 07.20
Posodobljeno: 13. 2. 2024, 16.39
Deli članek:

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je med pogovorom o izkušnjah, ki jih je doživel med obiski zahodnih držav, z javnostjo delil svoje vtise o straniščih na Švedskem.

profimedia
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je iskreno podelil svoje misli ob obisku stranišča na Švedskem.

Ob tem sploh ni skrival, kako neprijetno presenečen je bil, ko je izvedel, da bo moral obiskati t.i. unisex stranišče, ki ga uporabljajo tako moški kot ženske.

"Kaj sem doživel lani na Švedskem, med srečanjem OECD (Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj) ... Oprostite mi za podrobnosti, toda ko sem vprašal, kje je stranišče, so mi pokazali na vrata, na katerih je pisalo - WC . Vprašal sem, ali je to žensko ali moško stranišče, in odgovorili so - pri nas je to  skupno! Nisem mogel verjeti, ampak točno tako je bilo. Nimate pojma, kako nečloveško je to - skupna stranišča - enostavno nečloveško," je dejal zgroženi Lavrov.

Njegove izjave so med uporabniki Twitterja sprožile pravi plaz posmeha. Eden je sarkastično zapisal, "kako je to, kar je Lavrov doživel na Švedskem, resnično nehumano in veliko bolj grozljivo od pobijanja nedolžnih civilistov v Ukrajini".

In v komentarjih ni manjkalo posmehljivih fotografij "eksotičnih" dizajnov stranišč iz same Rusije.