provokator

Desničarski teoretik zarot bankrotiral

R.T.
2. 12. 2022, 20.06
Posodobljeno: 2. 12. 2022, 20.10
Deli članek:

Po smrti 20 predšolskih otrok in šestih odraslih je vztrajno ponavljal, da gre za prevaro in da so starši ubitih plačani igralci.

Profimedia
Alex Jones

Avtor teorij zarot Alex Jones je moral staršem otrok, ubitih v pokolu leta 2012 na šoli Sandy Hook v Newtownu izplačati milijardo ameriških dolarjev odškodnine; pozneje so mu naložili še dodatnih 473 milijonov dolarjev plačila.

Kazen je desničarskega provokatorja doletela, ker je po smrti 20 predšolskih otrok in šestih odraslih vztrajno ponavljal, da gre za prevaro in da so starši ubitih plačani igralci, ki želijo skupaj z demokrati Američanom odvzeti orožje.

Nekateri od njegovih sledilcev so se nato znašali nad užaloščenimi starši.

48-letni Američan je napovedal pritožbe, saj da nima niti približno toliko denarja, da bi lahko poravnal izrečene kazni. Imel naj bi zgolj dva milijona dolarjev.

Nič presenetljivega torej, da je vložil zahtevo za osebni stečaj. Njegovo podjetje Free Speech System je prošnjo za stečajno zaščito vložilo že julija.
Z vložitvijo vloge se bodo postopki začasno ustavili, vključno z zaslišanjem o tem, kako bodo družine prejele denar in katero premoženje bi lahko bili vključeno v izplačila.

Postopki na stečajnih sodiščih bi lahko še dodatno odložili plačila. Koliko denarja bodo prejele družine, torej ostaja uganka.