Poskušali so ji pomagati

Zanemarjena psička izgubila boj s kilogrami

R.T.
7. 11. 2022, 21.32
Posodobljeno: 7. 11. 2022, 21.40
Deli članek:

V začetku oktobra so v zavetišče za živali Tierparadis Schabenreith na severu Avstrije sprejeli psičko, ki so jo lastniki zanemarjali.

Tierparadies Schabenreith
Lastnik je dopustil, da se je zredila.

Ob selitvi so se lastniki odrekli šest let in pol stare rotvajlerke Niki. Zaposleni in prostovoljci v zavetišču so bili neprijetno presenečeni, ko so jo zagledali. Tehtala je 100 kilogramov, vsaj dvakrat več kot je priporočeno za toliko staro psičko te pasme. Niki je komaj hodila, imela predloge kremplje in še kaj bi se našlo, lastniki pa so prostodušno priznali, da je niso vodili na sprehode, pravzaprav so se z njo ukvarjali le minimalno, toliko da je dobila izdatne, pretirane porcije hrane, poroča Kronen Zeitung.

V zavetišču so si zadali nalogo, da Niki pomagajo pri počasnem hujšanju. V prvih dveh tednih je izgubila pet kilogramov, do meseca še pet. Zdelo se je, da dieta učinkuje. Prejšnji teden pa Niki, ki so jo preimenovali v Easy, ni hotela več zaužiti hrane. Krvna slika je bila zelo slaba, odpovedale so ji ledvice, popuščalo je srce, zdravstvene težave, ki niso nastale v zadnjem mesecu. Veterinarji so se neradi odločili, da jo uspavajo in preprečijo nadaljnje trpljenje.