Bežijo lahko le premožni

Cena bega iz Rusije: trenutno stane karta iz Moskve v Beograd 9000 evrov

E. J.
21. 9. 2022, 12.53
Posodobljeno: 17. 10. 2022, 21.39
Deli članek:

Direktni leti iz Moskve v Istanbul v Turčiji in v Erevan v Armeniji - obe sta destinaciji, ki Rusom omogočata vstop brez vizumov – pa so danes že razprodali.

profimedia
Ruski potni listi - danes si z njimi lahko pomagajo le tisti, ki imajo več kot 5000 evrov na osebo na računu, toliko stane najcenejša letalska karta iz Moskve do Dubaja.

Vozovnice za lete iz Rusije so bile danes hitro razprodane, potem ko je predsednik Vladimir Putin ukazal takojšnjo mobilizacijo 300.000 rezervistov, poroča britanska agencija Reuters. Obrambni minister Sergej Šojgu je povedal, da bo vabilo omejeno na tiste z vojaškimi izkušnjami, študente in tiste, ki so le služili vojaški rok, pa ne bodo vabili.

profimedia
Razprodali so vse letalske karte do Turčije, Armenije in Tbilisija, nekaj kart je ostalo še za Beograd v Srbiji, priljubljeno rusko destinacijo, za katero pa so karte vsak trenutek dražje; trenutno boste zanjo odšteli 9000 evrov.

Karte za Turčijo in Armenijo razprodane

Kljub temu podatki Google Trends kažejo skokovit porast iskanj za Aviasales, ki je najbolj priljubljeno spletno mesto v Rusiji za nakup letalskih kart. Direktni leti iz Moskve v Istanbul v Turčiji in Erevan v Armeniji, obe destinaciji, ki Rusom omogočata vstop brez vizuma, so bili po podatkih Aviasalesa v sredo razprodani.

Nekateri povezovalni leti, med njimi iz Moskve v Tbilisi, prav tako niso bili na voljo, medtem ko so najcenejši leti iz ruske prestolnice v Dubaj stali več kot 300.000 rubljev oziroma 4.920 evrov, kar je večkratnik povprečne mesečne plače.

Priljubljena destinacija Rusov je tudi Beograd, nekaj kart, ki so še na voljo, pa zdaj stane skoraj 9000 evrov (Emirates, s postankom v Dubaju).