Na nebu je pestro

Poseben dan 22. 9.: enakonočje in pomik sonca v tehtnico

Tanaaz
21. 9. 2022, 13.17
Posodobljeno: 21. 9. 2022, 13.37
Deli članek:

Jesensko enakonočje prinaša prelomnico. Energija se začne premikati v novo smer in vodi stvari, da se spreminjajo, razvijajo in rastejo drugače kot v polovici astrološkega leta, ki se na dan enakonočja konča.

Pixabay
Mati zemlja se odziva na enakonočje, kar se odraža v menjavi letnih časov.

Enakonočje je sveti čas, ko se tančica med fizičnim in duhovnim svetom stanjša, energijska mreža planeta pa preide v višjo vibracijo in močnejšo harmonijo.
Mati zemlja se odziva na enakonočje, kar se odraža v menjavi letnih časov. Na severni polobli se narava začenja sproščati in umirjati, na južni polobli pa narava začenja buhteti in cveteti.
Ne glede na to, kje kdo živi, vsak lahko občuti ta premik v energiji, ki teče skozi naše življenje. Morda bomo ugotovili, da je treba nekatere stvari sprostiti, da druge lahko polno zacvetijo.
Spoznanje, kaj moramo razbohotiti in kaj skrčiti, se lahko izkristalizira prav v enakonočju. Lahko začenjamo videti, kaj je za nas najpomembnejše, za kaj želimo porabiti svojo energijo in kam želimo usmeriti svoje namene.
Če se počutimo neuravnovešene ali se želimo zliti z energijami matere zemlje, je lahko namerno preživljanje časa na prostem v povezavi z naravo neverjetno harmonizirajoče in zdravilno.

SEZONA TEHTNIC
Septembrsko enakonočje prinaša tudi začetek sezone tehtnic, znamenja zodiaka, ki je močno povezano z iskanjem našega ravnovesja in pretoka med dajanjem in sprejemanjem v različnih življenjskih situacijah. Tehtnica predstavlja tudi jaz v drugem, ki je v bistvu to, kar postanemo v vsakem odnosu, v katerega v življenju vstopimo.
Ali nam je všeč, kdo smo, ko smo v bližini določenih ljudi? Ali obstajajo določeni odnosi, ki izvabijo najboljše iz nas? Ali obstajajo določeni odnosi, ki nas spodbujajo k rasti, tako da sprožijo naše travme in podzavestno vedenje? Ali obstajajo odnosi, ki so preprosto zabavni in nas spominjajo na veselje, ki ga imamo? Ali obstajajo odnosi, ki se zdijo enostranski, ali odnosi, ki jih moramo vzdrževati, da ostanemo profesionalni ali ohranimo mir?
Odnosi so pogosto naši največji učitelji. Potrebujemo jih, da uspevajo, rastejo in razumejo, kdo v resnici smo.

PRAKTIČNA VAJA
Če želite narediti korak naprej v zvezi z odnosi, sta čas enakonočja in Sonce v tehtnici idealen čas, saj so energije pravšnje za močno podporo.
Pomislite na vaš najbližji, najgloblji ali najbolj moteč odnos in si nato oglejte vprašanja v nadaljevanju. Vprašanja so lahko za vas zelo kočljiva, zato o njih dobro premislite. Upoštevajte svojo intuicijo ali preprosto začnite pisati in poglejte, kakšni odgovori vzklijejo. Ta vprašanja pravzaprav niso zasnovana zato, da bi nanje odgovorili v celoti, ampak da prebudijo ali sprožijo različne ideje ali spoznanja.
– Kaj mislite, da vas to razmerje želi naučiti?
– Ali menite, da ima to razmerje karmične vezi ali je zapisano v pogodbi vaše duše? Če je tako, kaj mislite, da je višji namen vsega tega?
– Ali morda projicirate v tem razmerju ali želite, da so stvari drugačne, kot so?
– Ali v tem odnosu resnično poslušate in jasno komunicirate ali samo domnevate?
– Ali je treba v tem odnosu kaj spremeniti, in če je, ali se lahko ta sprememba začne pri vas?
– Kako se lahko v tem razmerju pokažete kot najboljši?
– Kateri deli vas so v tem odnosu zadušeni? Kateri deli vas še spodbujajo k razcvetu?

POSEBNOSTI TEGA ENAKONOČJA
Pod enakonočjem 22. septembra 2022 imamo šest velikih retrogradnih planetov, kar je naša vizitka iz vesolja, da razmislimo, se napolnimo in ponovno razmislimo o tem, kako se odločamo za porabo svoje energije.
Na dan enakonočja se retrogradni Merkur poravna s Soncem in se mu pridruži na točki moči nič stopinj tehtnice. Če sta Sonce in Merkur skupaj na tej stopnji moči, se njuna energija dodatno napolni in dopolni.
To nam lahko prinese večjo osvetlitev, globljo jasnost in lahko pomaga na površje vsemu, kar je bilo skrito pod sencami.
Kot je nekoč rekel Buda: »Tri stvari ne morejo biti dolgo skrite – Sonce, Luna in resnica.« In to se zdi zelo primeren citat za tokratno kozmično zlitje.
Če obstaja nekaj v vašem življenju, kar bi želeli razjasniti, ali najti odgovore, ki ste jih iskali, zlasti v zvezi z odnosi v vašem življenju, določite namero na ta dan enakonočja ter ostanite odprti za znake, sporočila in navdih, ki jih prejmete.