ni pozabljen

Kaj se dogaja s Schumacherjem? Spregovoril njegov tesni prijatelj ...

R.T.
4. 9. 2022, 11.14
Posodobljeno: 4. 9. 2022, 11.18
Deli članek:

Spregovoril je eden od peščice tistih, ki imajo dostop do Michaela Schumacherja.

Profimedia
Michael Schumacher

Jean Todt, ki je 12 let načeloval Mednarodni avtomobilistični zvezi (Fia) je eden od redkih, ki imajo dostop do Michaela Schumacherja.

Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 še vedno okreva po poškodbi glave, ki jo je utrpel pri smučanju v francoskih Alpah leta 2013. Njegovo zdravstveno stanje je velika tajnost, nad katero bdi Schumacherjeva žena Corrina, ki se je odločila za zdravljenje v njihovem domu v Ženevi.

Ni pozabljen

Francoz, nekdanji šef moštva Ferrari, je, kot je dejal za nemški Bild, vesel, da ljudje še niso pozabili na Schumacherja. »Tako zelo sprašujejo po njem. Vedeti morajo, da je v najboljših rokah in v najboljši možni situaciji: obkrožen z ljudmi, ki ga imajo radi,« je povedal Todt in še enkrat več potrdil, da ga redno obiskuje v Ženevi: »Obiskoval ga bom, dokler bom na tem svetu. Včasih se vidiva trikrat na teden, včasih pa ne cel mesec. So moji prijatelji, zato smo v nenehnih stikih. Za družino Schumacherjevih sem pripravljen narediti karkoli.«

Profimedia
Solze so premagale Corinno Schumacher ...

Julija je nemška zvezna dežela Severno Porenje –Vestfalija ferrarijevo ikono počastila z državnim priznanjem, ki ga je v njegovem imenu prevzela Cornna, pri čemer so jo premagale solze. Ob njeni strani sta bila njena hčerka Gina-Maria in Todt.

Profimedia
... in Jeana Todta.

53-letni Schumacher ni bil v javnosti opažen vse od nesreče. Todt je v preteklosti razkril, da upa, da se bo to nekega dne spremenilo. Razkril je tudi, da Schumacher še vedno uživa v gledanju dirk v formuli 1.