Ogroženi otroci bodo trenirali zastonj

Đoković doma gradi luksuzni hotel in športni center, v New Yorku ne bo igral

E.J./STA
25. 8. 2022, 17.40
Posodobljeno: 25. 8. 2022, 21.24
Deli članek:

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je dokončno odpovedal nastop na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, ki se bo začelo v ponedeljek. Zmagovalec 21 turnirjev za grand slam ne sme nastopiti v ZDA, ker ni cepljen proti novemu koronavirusu. Medtem pa portal Alo razkriva, da se je najboljši teniški igralec odločil 'stopiti v posel', ki ga bo stal 20 milijonov evrov.

profimedia
Novak Đoković namerava na gori Goč (osrednja Srbija) zgraditi razkošen hotel in enega največjih športnih centrov v regiji, projekt naj bi bil vreden več kot 20 milijonov evrov.

"Na žalost letos ne bom tekmoval v New Yorku. Vsem igralcem želim dober turnir. Hvala mojemu #NoleFam-u za vso ljubezen, podporo. Nadaljeval bom vzdrževanje pripravljenosti in optimizma ter se veselim novih tekmovanj. Kmalu se vidimo!" je na družbenih omrežjih zapisal 35-letnik.

Posodobljena pravila

Novaku Đokoviću so nastop na zadnjem grand slamu sezone onemogočila v sredo posodobljena pravila Ameriške agencije za nadzor in preprečevanje bolezni. To bo že drugi grand slam v sezoni, ki ga bo Beograjčan izpustil, potem ko so ga avstralske oblasti tik pred začetkom OP Avstralije poslale nazaj v Srbijo. Đoković ima sicer številne podpornike, ki so si izrazili željo po Srbovem nastopu v New Yorku, med drugimi tudi visoki politični predstavniki, v svetu tenisa pa med drugimi tudi domačina John McEnroe in Taylor Fritz ter lanski zmagovalec, Rus Danil Medvedjev, in številni drugi.

Na gori Goč gradi hotel in športni center

Medtem pa srbski portal Alo piše, da namerava Novak Đoković na gori Goč (osrednja Srbija) zgraditi razkošen hotel in enega največjih športnih centrov v regiji, projekt naj bi bil vreden več kot 20 milijonov evrov. Đoković se je za ta korak odločil pred nekaj več kot dvema mesecema, gradnja prestižne nepremičnine pa naj bi se začela konec leta. Pravijo, da je družina Đoković želela imeti svojo oazo na visoki nadmorski višini in tam zgraditi prestižni športni center, ki bi imel vse, kar Novak potrebuje.

profimedia
Novak Đoković in sin Stefan med njegovim treningom.

Pred nekaj meseci je tako družina Đoković kupila ogromno zemljišče na gori Goč, Novak pa je to vzel kot znak, da je čas za uresničitev sanj in naložbo v gradnjo športnega kompleksa približno 15 kilometrov od Vrnjačke Banje oz. približno 200 km od Beograda.

"Novak se je le nekaj dni pogajal o nakupu zemljišča na Goču, in ker so njegovo idejo podprli vodilni investitorji v tem delu Srbije, je bil dogovor zlahka dosežen. V nekaj tednih naj bi bilo zemljišče v njegovi lasti, začetek gradnje pa je dogovorjen za začetek decembra. Ker na zemljišču ni objekta, se bo Nole lotil gradnje iz nič, tako da bo gradnja hotela in športnega centra trajala nekaj več kot dve leti,« je povedal vir blizu Đokovića, ki je želel ostati neimenovan in je poudaril, da bo luksuzni kompleks stal več kot 20 milijonov evrov.

Dodal je, da naj bi najboljši teniški igralec na svetu načrtoval, da bodo športne aktivnosti in treningi popolnoma brezplačni za vse socialno ogrožene otroke, piše Alo.