Črni scenarij

FOTO & VIDEO: Namesto preprodajalca mamil ustrelil 9-letno Olivijo

J.V.
25. 8. 2022, 17.17
Posodobljeno: 25. 8. 2022, 18.12
Deli članek:

Mama je bila s hčerko sama doma, ko sta ju presenetila popolna neznanca, ki sta se že pred hišo zapletla v strelski obračun.

Cheshire Police
Krogla je bila namenjena 35-letnemu preprodajalcu Josephu Neeju.

"Ne bomo odnehali, dokler te ne najdemo," je morilcu 9-letne Olivie Pratt-Korbel obljubila policija v angleškem Liverpoolu, po tem ko so ga le identificirali in javno povzali, naj se preda roki pravice.

Kot proča BBC, je bila komaj 9-letna punčka v ponedeljek zvečer sama doma z mamo, ko sta ju okoli 22. ure presenetila neznanca, ki sta se že pred hišo na aveniji Kinsheath zapletla v strelski obračun.

Profimedia
Na kraju zločina.

Kot so doslej odkrili policisti se je 35-letni Jospeh Nee, sicer že večkrat obsojeni preprodajalec mamil, znašel v nemilosti moškega, ki mu je po življenju stregel s pištolo.

Nee se je zatekel v hišo Korbelovih, v streljanju pa je najkrajšo potegnila mala in nič kriva Olivija. Njeni mami je drugi vpleteni prav tako prestrelil zapestje, ko je poskušala zapreti vhodna vrata.

Twitter
Nič kriva Olivia Pratt Korbel je umrla v strelskem obračunu popolnih neznancev.

V streljanju je bil v nogo ranjen tudi Nee, zato so ga odpeljali na oskrbo v bolnišnico, a so ga kmalu v obravnavo prevzeli policisti. Z njimi ni hotel sodelovati.

Morilec 9-letne Olivie je še vedno na begu. A kot rečeno so ga tamkajšnji policisti že identificirali in so mu menda na sledi. V zvezi s primerom je bila sicer poleg Neeja pridržana in zaslišana še ena oseba.

Profimedia
Skupnost je v šoku.

"Težko najdem besede, s katerimi bi opisal osebo in to, kar je storila. Umrl je nedolžen otrok. In še vedno nima vesti, da bi se predal," je poudaril prstavnik kriminalistov Mark Kameen.

Rebecca Wilkinson, ravnateljica na katoliški šoli St. Margaret Mary's Catholic Junior School, ki jo je obiskovala Olivia, je punčko opisala kot "majhen sončni žarek".

"Bila je zelo živahna duša, zelo priljubljena pri vseh svojih vrstnikih," je dejala Wilkinson. Šola pa je po njenih besedah v "šoku in nejeveri".