Oplenili turiste

Pozor, na rovinjskih plažah se jim na prste radi lepijo nahrbtniki, torbice in predvsem dragocenosti

R.T.
17. 6. 2022, 13.37
Posodobljeno: 17. 6. 2022, 13.38
Deli članek:

Avstrijski turisti niso ostali samo brez denarja, temveč tudi nekaterih drugih predmetov, pomembnih za zdravje.

Profimedia
Tat nikoli ne počiva.

Policija v Rovinju namreč preiskuje več kaznivih dejanj kraje, ki so se v zadnjih dneh odvila na območju tamkajšnjih plaž, polnih turistov, ki jim za dodatno sidro služijo bolj ali manj debele denarnice. Tako sta se po poročanju puljskega časnika Glas Istre neznanemu storilcu 15. junija zjutraj na eni tamkajšnjih plaž na umazane prste prilepila dva nahrbtnika, v katerih so se nahajali mobilni telefon, očala, slušni aparat in drugi predmeti. Avstrijska državljana, stara 57 in 68 let, sta bila tako oškodovana za več deset tisoč kun.

Istega dne popoldne sta brez nahrbtnikov, ki sta jih na plaži za kratek čas pustila brez nadzora, ostala še dva Avstrijca, stara 42 in 40 let. Lopov je bil v tem primeru bogatejši za razne predmete, vključno z inzulinsko črpalko. Povzročil jima je za več tisoč kun škode.

Hrvaška policija tako domačine kot turiste poziva, naj na plažo ne nosijo večjih količin denarja, nakita in drugih dragocenosti, prav tako pa naj na tisto malo imovine, ki se je splača vzeti s sabo, nekoliko bolj pazijo.