po invaziji na ukrajino

To je razlog, da Putinove ljubice niso doletele sankcije

R.T.
25. 4. 2022, 18.18
Posodobljeno: 26. 4. 2022, 10.38
Deli članek:

Sankcije so doletele Putinovi hčerki, ne pa tudi njegove ljubice. Zakaj?

Reuters
Putin in Alina Kabajeva naj bi bila v zvezi že skoraj desetletje.

Ameriške sankcije so po ruski invaziji na Ukrajino doletele marsikoga iz kroga ruskega predsednika Vladimirja Putina, ne pa tudi njegove domnevne ljubice, nekdanje gimnastičarke Aline Kabajeve.

69-letni ruski predsednik ni nikoli javno spregovoril o svojem odnosu s Kabajevo. Da sta par, sta zanikala tako 39-letnica kot tudi Kremelj. To seveda ni ustavilo govoric, da je Kabajeva mama vsaj treh Putinovih otrok, ki jih javnost še ni videla.

Američani so sicer že pripravili paket sankcij zoper Kabajevo, ki naj Kremlju pomagala prikriti Putinovo bogastvo, a iz te moke očitno ne bo kruha. Svet za nacionalno varnost je namreč idejo zatrl v kali.

O Kabajevi je sicer le malo znanega. Šušlja se, da živi v Švici, kjer ji družbo delajo štirje otroci, katerih oče naj bi bil Putin.

Kakorkoli že, na koncu je prevladal strah, da bi sankcije zoper Putinovo ljubico po nepotrebnem obremenili že tako napete odnose, ki vladajo med Rusijo in Združenimi državami Amerike, in ogrozile mirovne pogovore. Vseeno pa jih administracija ameriškega predsednika Joeja Bidna ni povsem pometla pod preprogo.

Kot poroča New York Post, ima ameriška vlada že pripravljene sankcije za ljudi, ki jih te v preteklosti še niso doletele.