Strah pred sankcijami?

"Odstranili" Putinovo ljubico: ni ne imena ne podobe

R.T.
7. 4. 2022, 08.57
Posodobljeno: 7. 4. 2022, 09.01
Deli članek:

Je predsednica uprave, čeprav ni imela predhodnih medijskih ali poslovnih izkušenj.

Reuters
Alina Kabajeva

S spletne strani medijskega imperija, s katerim upravlja, sta izginila ime in fotografije ljubice ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Ime in podoba Aline Kabajeve sta še do nedavnega bila dostopna na povezavi do upravnega odbora National Media Group, a ni več. Morda zaradi strahu pred zahodnimi sankcijami?

Ni skrivnost, da naj bi te doletele tudi Putinovi hčerki, omenjeni medijski imperij pa je izpostavil ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni, ki je zahteval, da Zahod ukrepa zoper rusko medijsko propagando. Navalni je še dejal, da National Media Group najverjetneje pripada kar ruskemu predsedniku.

Kabajeva naj bi na leto zaslužila približno 9,5 milijona evrov.

Reuters
Putin in Alina Kabajeva naj bi bila v zvezi že skoraj desetletje.

Omenjena medijska družba ni pojasnila, zakaj so s spletne strani umaknili razdelek z imeni članov upravnega odbora. Kabajevi je sicer od leta 2014 pripadala funkcija predsednice uprave, čeprav ni imela predhodnih medijskih ali poslovnih izkušenj.

In medtem ko je ona molčala, so njeni mediji pozdravljali Putinovo vojno v Ukrajini. Kot je poudaril Navalni, so pristranski mediji ključni za zagotavljanje podpore invaziji na Ukrajino.

Je bila razlog za ločitev?

Reuters
Še kot gimnastičarka

Kje se nahaja 38-letnica, ki je dobitnica zlate olimpijske kolajne, sicer ni znano. Med verjetnimi lokacijami so bodisi Švica bodisi kateri od bunkerjev v Uralu, Arktiki ali Sibiriji. Peticija, ki je od švicarskih oblasti zahtevala, da ji pokažejo vrata, je zbrala 75.000 podpisov.

S Putinom naj bi se "zapletla" že leta 2008 – časopis, ki je objavil to novico, se ni dolgo obdržal pri življenju. Ruski predsednik se je od žene Ljudmile, s katero ima dve hčerki, ločil leta 2013. O Alini od leta 2018 pa do lani ni bilo ne duha ne sluha – govori se, da je v tem času povila dvojčka.