Najbolj pozitiven Turek

Dve leti je bil pozitiven na koronavirus, zdaj je spet "zaživel"

R.T.
11. 4. 2022, 12.47
Posodobljeno: 11. 4. 2022, 12.50
Deli članek:

56-letni Turek Muzaffer Kayasan iz Istanbula se ponaša z neslavnim rekordom. Kar 16 mesecev je bil pozitiven na korona testih.

Reuters
Muzafferja je februarja za nekaj minut obiskala vnukinja Azra. Končno se bosta lahko družila brez omejitev.

Takoj na začetku je nujno izpostaviti, da je osnovna tegoba nesrečnega Muzafferja levkemija. Ob tej zahrbtni bolezni ga je novembra 2020 »našel« še koronavirus. Najprej je mislil, da je napočil njegov čas, da se mu iztekajo dnevi, saj je bil njegov imunski sistem močno oslabljen. Kayasanovo telo je vzdržalo prvi stik s tem zoprnim koronavirusom, testi pa so še kar naprej kazali, da je v njegovem telesu prisotno določena količina virusa. Cepljenje so mu zdravniki odsvetovali, saj je obstajala velika verjetnost, da njegovo telo zaradi levkemije ne bi tvorilo zadostno količino protiteles.

Ko je bil dovolj pri močeh, je lahko zapustil bolnišnico. Zaradi vztrajne »okužbe« je moral ostati v svojem stanovanju skoraj dve leti, občasno je odšel le na preglede v bolnišnico.

Minuli petek pa je bil pozitivno presenečen, ko je bil na 86 PCR testu na koronavirus končno negativen. »Moja vnukinja Defne je stara 10 mesecev in šele drugič sem jo lahko obiskal in objel,« je vzneseno razlagal za turške medije. »Znova se počutim živega,« je dejal Muzaffer, ki na dobri poti tudi v procesu zdravljenja levkemije.