Užaljeni prvak SDS

VIDEO: Janši ni dala roke: "Nad bontonom so tudi druge vrednote"

R.T.
11. 4. 2022, 12.32
Posodobljeno: 11. 4. 2022, 12.32
Deli članek:

Poslanka iz vrst stranke SD je prepričana, da roka ni bila ponujena iskreno in ni bila izraz želje po sodelovanju.

Zajem zaslonske slike
Dominika Švarc Pipan ni stisnila roke, "ki neumorno verbalno klofuta, žali, napada ..."

V soboto je Ivančno Gorico obiskal prvak SDS. Tam je bila tudi Dominika Švarc Pipan iz vrst SD. Ko je Janez Janša zakorakal proti njej, ni hotela stisniti njegove roke.

Kako se je ob tem počutil Janša, je razvidno iz posnetka, ki ga je na svojem Twitter profilu objavila stranka SDS. »Dominika ne pozna bontona,« so zapisali ob posnetku.

A Švarc Pipanova ob tem ni ostala tiho. Kot je zapisala na Twitterju, je Janša zaradi njene odločitve užaljen. To je bilo prvič v njenem življenju, da je odklonila stisk roke, je še dodala. Daljše pojasnilo je sledilo na Facebooku.

»Nad bontonom so tudi druge vrednote, tiste, ki jih vi uničujete z vsakim vdihom in izdihom,« je zapisala in dodala, da je odklonila »stisk tiste roke, ki s figo v žepu ob ciničnem nasmešku samodržno tepta vse in vsakogar, ki se z njim ne strinja. Roke, ki neumorno verbalno klofuta, žali, napada, diskreditira in grozi državljankam in državljanom, političnim nasprotnikom, medijem, predstavnikom civilne družbe in neodvisnih institucij…ki si podreja državne podsisteme, izvaja represijo, uničuje državo, in ob tem s ciničnim nasmeškom igra rock zvezdo. Ne, gospod predsednik vlade, ponujena roka ni bila ponujena iskreno in ni bila izraz želje po sodelovanju. In ne, gospod predsednik vlade, z nekom, ki vedno znova prestopa vse meje spodobnega, ni možno sodelovanje, in ne zasluži mojega spoštovanja, niti zaigranega ne«.

Za konec je zapisala še, da je stranka SDS izrezala del posnetka, v katerem je Janši povedala, da je razočaral.

Celotni zapis si lahko preberete spodaj.