ISkanje zavetja

Abramovičevo premoženje v škripcih, on pa v blizu 30 let mlajše podjetnice

R.T.
14. 3. 2022, 13.13
Posodobljeno: 15. 3. 2022, 08.07
Deli članek:

Na spisku nezaželenih ruskih bogatašev se je znašel tudi zdaj že nekdanji lastnik nogometnega kluba Chelsea Roman Abramovič.

PRo
Navijača londonskega kluba Chelsea so proti sankcijam zoper Abramoviča.

Abramovič je že na črni listi britanskih oblasti, po neuradnih informacijah pa so se tudi v Bruslju dogovorili, da se bo v sklopu četrtega vala sankcij pridružil kolegom oligarhom, ki so jih doleteli ukrepi Evropske unije.

55-letni Rus, ki je bil pred leti v dobrem odnosu z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, ima tudi portugalsko državljanstvo, kar pomeni, da lahko Portugalska naredi izjemo in ne odredi zamrznitve njegovega premoženja ali prepovedi vstopa v državo.

Abramoviča oziroma njegovo jahto pa so trenutno opazili ob obali Črne gore, se je zdelo zasledovalcem slavnih, vendar so se zmotili. Abramoviča so videli v Izraelu.

Govorice britanskih tabloidov ga sicer potiskajo v objem 25-letne podjetnice in občasne igralke Aleksandre Korendyuk, ki naj bi imela ukrajinske korenine. The Sun šepeta, da naj bi ju opazili skupaj že lansko jesen.

Po razhodu s tretjo ženo leta 2018 so večinoma srednje bradatega Rusa videli v vezi z balerino Diano Višnjevo, vendar se je to izkazalo le za privid rumenega tiska.