Nagrajen z zlato medaljo

FOTO: Novo življenje Johnnyja Deppa se začenja v Srbiji

L.J.
16. 2. 2022, 08.44
Posodobljeno: 16. 2. 2022, 08.49
Deli članek:

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je včeraj igralcu Johnnyju Deppu podelil zlato medaljo za posebne zasluge, predvsem pri promociji Srbije v svetu.

Instagram / buducnostsrbijeav
Srbski predsednik je podelil zlato medaljo za posebne zasluge igralcu Johnnyju Deppu.

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je hollywoodskemu zvezdniku Johnnyju Deppu podelil zlato medaljo za "izredne dosežke v javnih in kulturnih dejavnostih, še posebej na področju filmske umetnosti in promocije Republike Srbije v svetu."

Depp, ki ga je nekdanja žena Amber Heard večkrat obtožila nasilja, je sicer v svetu filmske umetnosti v zadnjih letih zaradi obtožb Heard veliko manj priljubljen in se je znašel na nekakšnem nenapisanem črnem seznamu.

Depp je lani na španskem filmskem festivalu v San Sebastianu prejel nagrado za življenjsko delo, za kar pa so kritiki, med njimi predvsem skupine za zaščito pravic žensk, okrcale festivalske organizatorje, saj da zaradi domnevnega nasilja nad bivšo ženo ni primeren kandidat za nagrado.

Vučić pa se ni kaj preveč menil za obtožbe o padlem zvezdniku. Bolj mu je pomenilo to, da je v zadnjih letih Depp posodil glas glavnemu junaku v animirani seriji Puffins Unlimited, ki jo je producirala srbska produkcijska hiša. Prav tako je v zadnjih letih Depp sodeloval na snemanju nekaj prizorov v Beogradu za celovečerec Minamata.

Ob prejemu nagrade se je Depp Vučiću zahvalil in dejal, da mu nagrada ogromno pomeni. Pri tem je dodal, da je ravno v tem trenutku na "prelomnici novega življenja, nove začetke imam rad. Zelo mi je drago, da se začetek začenja prav tu, v Srbiji."