Ugrabljena štiriletnica

FOTO: V brlogu pod stopniščem najprej uzrli majhna stopala, več let pogrešano deklico so našli živo

S.R.
16. 2. 2022, 07.53
Deli članek:

Deklico, ki je leta 2019, takrat stara štiri leta, nenadoma izginila, so v ponedeljek našli živo v skrivališču pod stopniščem.

Saugerties Police Dept.
V tem brlogu se je skrivala z mamo.

Več kot dve leti pogrešana Paislee Shultis iz kraja Cayuga Heights, predmestja Ithace v ameriški zvezni državi New York, je zdaj stara šest let. Policisti so od leta 2019, ko je nenadoma izginila, domnevali, da sta jo ugrabila starša 33-letna Kimberly Cooper in 32-letni Kirk Shultis mlajši, ki sta nad njo sicer izgubila skrbništvo. V ponedeljek ponoči so jo v hiši v dobrih 250 kilometrov oddaljenem kraju Saugerties našli živo.

Saugerties Police Dept.
Paislee Shultis

Kot so pojasnili policisti, so v ponedeljek prejeli namig, kje bi se deklica lahko skrivala, zato so se nemudoma odpravili do zadevnega domovanja in ga podrobno prečesali. Po približno uri iskanja so pod stopniščem, ki vodi v klet, odkrili skrito sobico, prej brlog, v kateri se je nahajala šestletnica. Preiskovalec Erik Thiele, ki je sodeloval v hišni preiskavi, je pojasnil, da se jim je stopnišče zdelo sumljivo, da je bilo na njem nekaj »nenavadnega.« Ko je med stopnice posvetil s svetilko, je na drugi strani opazil odejo. Policisti so nato z orodjem nekaj stopnic odstranili in se zazrli v par majhnih stopal. »Ko so odstranili še več stopnic, so odkrili otroka in njeno ugrabiteljico. Prostor je bil majhen, hladen in vlažen,« je včeraj pojasnil Thiele.

Deklico so na kraju oskrbeli reševalci in ugotovili, da je dobrega zdravja, ter jo že predali v roke zakonitega skrbnika, pri katerem sicer prebiva tudi njena starejša sestra. V povezavi z ugrabitvijo so poleg Cooperjeve in Shultisa aretirali tudi Shultisovega očeta 57-letnega Kirka Shultisa starejšega. Policija je na podlagi sumov, da jo je ugrabila ravno ta trojica, njihov dom v preteklosti obiskala že večkrat, a so ti vsakič zanikali, da bi o njenem izginotju karkoli vedeli. Nekajkrat so policiste celo spustili v hišo, saj so bili prepričani, da deklice in mame v skrivališču ne bodo našli. Sodišče jim je tokrat na podlagi namiga, da se deklica resnično nahaja v hiši, izdalo odredbo za hišno preiskavo.