Vrnil se je

Prebivalci na lovu za virom skrivnostnega, a neznosnega smradu

R.T.
6. 2. 2022, 16.06
Posodobljeno: 6. 2. 2022, 21.51
Deli članek:

Župan Hattiesburga obljublja, da bodo zadevi prišli do dna.

Profimedia
Po Hattiesburgu veje neznosen smrad.

Prebivalci Hattiesburga, mesta v ameriški zvezni državi Mississippi, v katerem prebiva približno 46.000 duš, poročajo, da se je skrivnosten, a neznosen smrad, s katerim so se srečevali že v preteklosti, vrnil! Izvora smradu, ki je v zadnjih nekaj letih že večkrat preveval samo središče mesta, pod nosovi prebivalcev pa se je občasno vlekel tudi po več mesecev, še vedno niso odkrili, poroča lokalni časnik Hattiesburg American.

Tokrat naj bi ga zaznali tudi v drugih predelih mesta, prebivalci pa aromo primerjajo z amonijakom, nekateri celo z vonjem po razpadajočem kadavru. Običajno je najmočnejši zjutraj, a po navedbah časnika občasno zaveje tudi v večernih urah.

Na dogajanje se je pred dnevi odzval tudi župan mesta Toby Barker, ki je dejal, da si bo občina še na prej prizadevala zadevi priti do dna, a da lahko iskanje vira smradu traja. Prebivalce je pozval k potrpežljivosti in obljubil, da skupaj z ministrstvom za okolje v iskanje vira vlagajo vse napore. Zadevo po njegovih navedbah preiskujejo že od decembra. V tem času so analizirali odpadno vodo, preverili kanalizacijski sistem in stopili v stik s številnimi tovarnami, ki bi lahko bile potencialne onesnaževalke. Zaenkrat brez uspeha.