Slišali so jo po celotni prestolnici

FOTO: Atene pretresla silovita eksplozija, poškodovane so tudi 200 metrov oddaljene zgradbe

S.R.
26. 1. 2022, 09.25
Posodobljeno: 26. 1. 2022, 12.04
Deli članek:

V siloviti eksploziji v grški prestolnici, ki so jo slišali prebivalci po celotnem mestu, je bilo znatno poškodovanih več stavb. V bolnišnici je pristala ena oseba.

Reuters
Posledice eksplozije v središču Aten.

Središče Aten je danes zjutraj pretresla eksplozija, ki je odjeknila nedaleč od Zevsovega templja. Sledil je požar, zaradi opeklin pa so hospitalizirali 77-letnega moškega. Še dve, ki sta se nadihali dima, so oskrbeli na kraju.

Reuters
Posledice eksplozije v središču Aten.

Eksplozija je bila sicer tako silovita, da so se razbila stekla na okoliških stavbah ob aveniji Syngrou, ki središče mesta povezuje z južnim predmestjem. Močno so poškodovana pročelja, škodo pa so utrpele tudi stavbe, ki so od mesta eksplozije oddaljene skoraj 200 metrov. Na ulici je videti razbitine, s požarom, ki se je posledično razplamtel v eni od zgradb, pa so se spopadli gasilci in so ga že ukrotili.

Reuters
Posledice eksplozije v središču Aten.

Natančen vzrok eksplozije zaenkrat še ni znan, a naj bi bila ta tako silovita, da so jo slišali po celotni prestolnici. Kot poročajo grški mediji, gasilci domnevajo, da je eksplozijo povzročilo uhajanje plina, zato je policija območje že zavarovala. Na kraju so sicer prisotni tudi kriminalisti.

Poškodovane zgradbe, zlasti tisto, v kateri je zagorelo, so preiskali tudi reševalci. Po navedbah lokalnega prebivalstva naj bi sicer šlo za prazno zgradbo, ki je bila ravno v fazi prenove.

Reuters
Posledice eksplozije v središču Aten.