Škandal ali nova praksa v športu?

Zvezdnik Francije je odigral tekmo, čeprav je bil pozitiven na koronavirus

M.M.
24. 1. 2022, 17.09
Posodobljeno: 24. 1. 2022, 17.44
Deli članek:

Karabatić igra na rokometnem euru, čeprav je pozitiven na koronavirus. Evropska rokometna zveza pojasnila, kako je to mogoče.

Profimedia
Karabatićev nastop je sprožil veliko polemik. Je izjema zato, ker je zvezdnik tega športa? So strokovnjaki gledali na to pri svoji odločitvi?

Evropsko rokometno prvenstvo je zaznamovalo veliko število okuženih s koronavirusom, zato številne reprezentance niso mogle igrati z najmočnejšimi postavami. Predvsem en primer je pritegnil pozornost javnosti in ljubiteljev tega športa. 

Eden najboljših rokometašev na svetu, Francoz Nikola Karabatić, je namreč proti Islandiji odigral tekmo kljub temu, da je bil pozitiven na koronavirus. Na igrišče bo prav tako na tekmi s Črno goro. Karabatić je po tekmi z Nizozemsko dobil pozitiven rezultat testiranja. Decembra je namreč zbolel za koronavirusom in to naj bi bil razlog, da so ga zdravniki pustili igrati, saj ima zadostno število protiteles in ne predstavlja nevarnosti za druge igralce.

''Res je, da je imel Nikola Karabatić pozitiven test po tekmi z Nizozemsko. Naši zdravstveni strokovnjaki so pregledali njegovo zdravstveno anamnezo, ker je bil pred tem okužen s covidom. Na podlagi protiteles smo ocenili, da sme igrati,'' so sporočili iz EHF. 

Če bo to splošna praksa v rokometu in drugih športih bomo videli v prihodnosti. Mnogi se s tem ne strinjajo, a so morali sprejeti odločitev evropske rokometne zveze.