Ni več smiselno

Ob vstopu v Anglijo za dvakrat cepljene ne bo več obvezno testiranje

G.G.
24. 1. 2022, 17.19
Posodobljeno: 24. 1. 2022, 17.42
Deli članek:

Britanski premier Boris Johnson je povedal, da bodo olajšali vstop v Anglijo. Sprememba stopi v veljavo 4. februarja.

Profimedia
/
Vlada Velike Britanije določa zdravstveno politiko le za Anglijo, medtem ko oblasti na Škotskem, v Walesu in na Severnem Irskem določajo lastna pravila.

Trenutno je za vstop v Anglijo obvezno testiranje na koronavirus ne glede na cepljenje. Premier Johnson je napovedal, da se bo to spremenilo, saj so ob prevladi različice omikron razmere razmere postale ugodnejše. 

Britanski minister za promet Grant Shapps je popoldan potrdil, da bodo s 4. februarjem odpravili pogoj testiranja za vstop v državo. Pogoj ostaja, da je oseba polno oziroma dvakrat cepljenja (ni govora o poživitvenem odmerku) proti koronavirusu.

»Obljubili smo, da ne bomo vztrajali pri omejitvah dlje kot je potrebno. Očitno je, da za polno cepljene testiranje ob vstopu v državo ni več smiselno,« je pojasnil Shapps in dodal, da je to povzročalo državljanom in tujim potnikom tudi nepotrebne stroške.

Shapps je razložil, da spreminjajo potovalni režim v smeri postopne ukinitve vseh omejitev, z namenom izboljšanja pogojev za delovanje gospodarstva in turizma.

V Angliji sicer v četrtek v celoti odpravljajo covidno potrdilo. Že prejšnji teden pa so ukinili obveznost nošenja mask v zaprtih prostorih.