OP Avstralije

Luknje v preverjanju okuženih igralcev. Je Đoković odšel po krivem domov?

M.M.
20. 1. 2022, 08.48
Posodobljeno: 20. 1. 2022, 10.12
Deli članek:

Nemec Aleksander Zverev, nosilec zlate medalje na olimpijskih igrah, je po zmagi nad Avstralcem Johnom Millmanom izrazil zaskrbljenost glede testiranja na OP Avstralije.

Reuters
Zverev meni, da je verjetno več igralcev na turnirju zbolelo za koronavirusom. Ostaja v lastnem mehurčku, da se izogne okužbi.

Turnir v Melbournu se je ves čas soočal s polemikami, nazadnje z odločitvijo ministra za priseljevanje Alexa Hawkea, da deportira necepljenega prvega igralca sveta Novaka Đokovića.

Igralci se zanašajo na vsakodnevne hitre teste, vendar so se o tem pojavila vprašanja. Predvsem, ko je med kvalifikacijami Avstralec Bernard Tomić dejal, da je treba uporabiti PCR teste, preden je razkril, da je pozneje zbolel za covidom. V sredo je Francoz Ugo Humbert dejal, da je bil pozitiven po porazu v prvem krogu proti rojaku Richardu Gasquetu.

Tretji nosilec Zverev je po zmagi nad Millmanom dejal, da verjame, da bo več igralcev na turnirju zbolelo za covidom. "Dovoljeno nam je iti jesti ven, dovoljeno nam je delati, kar hočemo, zato mislim, da je narmalno, da več ljudi zboli," je dejal Zverev na nočni tiskovni konferenci. "Mislim, da je ob prihodu na turnir koronavirus imelo kar nekaj igralcev in da ga ima tudi zdaj. Ne testiramo se, zato mislim, da bi bilo, če bi se testirali, verjetno več pozitivnih kot zdaj," je dodal Nemec. 

Od velike trojice ostaja na turnirju le še Španec Rafael Nadal. Zverev se bo, če bo šlo vse po načrtih, pomeril z njim v četrtfinalu. "Tu sem, da igram turnir in razumem, da je v Melbournu veliko primerov," je dejal Zverev. "Nisem bil nikjer, razen v hotelski sobi in na igriščih, tako da sem si nekako ustvaril mehurček, preprosto zato, ker nočem tvegati in želim želim imeti najboljše možnosti za zmago," je dodal Zverev, ki lovi svojo prvo zmago na turnirjih velike četverice.