Ne boj, mesarsko klanje

Podivjane vidre surovo napadle napačnega človeka: »Mislil sem, da bom umrl«

R.T.
10. 12. 2021, 18.57
Deli članek:

Ni odnesel cele kože, a je preživel. Nekega Britanca so namreč v Singapurju surovo napadle vidre.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Napad teh zverinic, v resnici zveri iz družine kun, se je pripetil v botaničnem vrtu v Singapurju. Graham George Spencer, ki je o dogodku s 30. novembra spregovoril za lokalne medije, je utrpel več kot 20 ran po celotnem telesu. Napadla naj bi ga sicer družina vider, ki po navedbah domačinov doslej ni kazala pretirane agresije. Spencer, možakar v šestdesetih, ki prebiva v Singapurju, se je tistega zgodnjega jutra sprehajal s prijateljem, ko sta naletela na približno 20 vider z mladički. Že pred njima jih je razbesnel nek tekač, ki je v jutranjem mraku stekel ravno v skupino in nadaljeval svojo pot, vidre so zato našle drugo tarčo, poroča BBC.

Kot je pojasnil Spencer, so povsem »podivjale. Dejansko sem mislil, da bom umrl.« Po nekaj ugrizih v gležnje je po lastnih navedbah padel na tla, nato so zagrizle v njegove noge in rit. Ena naj bi ga ugriznila tudi v prst na roki, s katero si je zaščitil obraz. S kričanjem naj bi jih nato nekoliko prestrašil njegov prijatelj in mu pomagal na noge, da sta jo lahko ucvrla, a naj bi jima vidre nato še nekaj časa sledile. Spencer se je namenil naravnost v bolnišnico, kjer so mu dali antibiotike, ga cepili proti tetanusu in mu zašili nekaj od skupno 26 ran.

Lokalni fotograf Bernard Seah, ki tamkajšnje vidre vestno dokumentira, je pojasnil, da je Spencerja napadla družina devetih odraslih vider in šestih mladičev. Dejal je, da so običajno zelo mirne in potrpežljive ter da so na ljudi navajene, a da so se tokrat kot kaže počutile ogrožene. »Vidre so bile napadene, ko jih je pohodil, v trenutku zmede pa so napadle napačnega človeka. To je vse, kar se je zgodilo,« je dodal Seah.