Ekskluzivno

Po Katjini smrti zaradi cepiva prvič spregovorila njena mama

Polona Krušec
10. 12. 2021, 18.00
Posodobljeno: 11. 12. 2021, 09.25
Deli članek:

V sobotni izdaji časnika Novice Svet24 PLUS boste lahko prebrali pretresljivo izpoved Tatjane Jagodic, mame 20-letnice, ki je nedavno izgubila življenje zaradi hudih zdravstvenih zapletov po aplikaciji cepiva Janssen.

Sašo Švigelj
"Po telesu me je trgalo. Slutila sem, da je ne bo več nazaj, da bo umrla."

Prvič bo pričala o hudi bolečini in dneh, ko se je morala posloviti od svoje hčerke Katje. Da se v težkem času pokaže Sloveniji, se je odločila, ker želi zaščititi hčerkino ime in ime svoje družine in prenesti pomembna sporočila. »Menim, da je veliko za vzeti iz mladega življenja, ki se je prehitro končalo, iz tega, kar in kako je naša deklica živela, ter tudi iz njenega konca in kar ga je spremljalo,« je povedala njena mama.

V čustveno nabitem intervjuju je spregovorila o zadnjih hčerkinih dneh, o zdravnikih, ki so jo reševali in ganljivem gasilskem pogrebu, na katerem je pela tudi Špela Grošelj. Z žarom je pripovedovala o Katji, na katero je izredno ponosna, pa tudi o močni povezavi, ki sta jo imeli med sabo. »Povedala sem ji, da če mi je bilo dano samo 20 let z njo, sem ji za 20 let hvaležna. Hvaležna, ker me je izbrala za svojo mamo,« je z nami delila besede, ki jih ji je Katji namenila, preden je za vedno odšla. »Njena smrt je tudi velik opomin za stroko,« je poudarila in s solznimi očmi sporočila še, da je njena hčerka rešila šest življenj!

Intervju lahko preberete v sobotni izdaji časnika Novice Svet24 PLUS.