strelski obračun

Malček ustreljen na avtocesti, ko je spal v avtomobilu

R.T.
8. 11. 2021, 09.17
Posodobljeno: 8. 11. 2021, 09.30
Deli članek:

Nasilje s strelnim orožjem je znova terjalo življenje še ne dve leti starega otroka.

Profimedia
Kalifornijska avtocestna policija. (Fotografija je simbolična.)

Komaj slabi dve leti star malček je izgubil življenje, potem ko ga je med vožnjo v avtomobilu zadela krogla. Malček je med tragičnim incidentom spal na zadnjem sedežu premikajočega se avtomobila, ki ga je po avtocesti I-880 v Kaliforniji vozila njegova mati.

Mama ga je nemudoma odpeljala v bolnišnico v bližnjem Oaklandu, a je bilo za malčka prepozno. Krogla ga je namreč zadela v glavo.

Policija incident še preiskuje, a je že jasno, da je bil malček žrtev strelskega obračuna med dvema voznikoma v bližini, ki sta se streljala iz avtomobila v avtomobil. Krogla, ki je zadela 23-mesečnega reveža, je enemu izmed strelcev pobegnila.

“Dokazi, ki smo jih zbrali na avtocesti kažejo, da družina ni bila tarča. Otroka je očitno zadela pobegla krogla,” so v izjavi za javnost zapisali pri avtocestni policiji, ki preiskuje primer.

Strelski obračun je sicer zaprl avtocesto in povzročil pet kilometrov dolgo kolono.

Otroške žrtve streljanja v Združenih državah Amerike sicer niso redkost. V začetku poletja je denimo, prav tako na avtocesti v Kaliforniji, umrl 6-letni Aiden Leos, ki ga je zadela krogla, namenjena njegovi mami.