Milijoni in milijoni evrov

Ronaldo po novem z bolj polnimi žepi kot Messi, toliko zaslužijo najbogatejši!

S.R.
22. 9. 2021, 12.40
Posodobljeno: 22. 9. 2021, 12.48
Deli članek:

Štafetno palico najbolje plačanega nogometaša na svetu, ki jo je doslej nosil Lionel Messi, je zdaj prevzel portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo.

Reuters
Ronaldo je denimo za rdeče vrage v treh tekmah zabil že štiri gole, medtem ko Messi v pariškem PSG-ju mreže še ni zatresel.

36-letni Ronaldo, ki se glede na strelski izkupiček z začetka letošne sezone v dresu Manchester Uniteda počuti kot riba v vodi, je svojega dolgoletnega rivala, 34-letnega argentiskega zvezdnika Lionela Messija, prehitel tudi na finančnem področju. 

Glede na včeraj objavljene podatke slavne revije Forbes se je namreč Ronaldo ponovno zavihtel na vrh najbolje plačanih nogometašev na svetu. Pri Forbesu pri izračunu sicer ne upoštevajo samo plače, temveč tudi dobiček z naslova sponzorskih pogodb, končne prihodke pa so ugotavljali na podlagi pogovorov s klubi, ageni posameznih igralcev, sponzorji in nogometnimi strokovnjaki.

V sezoni 2021/2022 naj bi največ denarja kapnilo v Ronaldov žep, in sicer skupaj približno 107 milijonov evrov. V kot polovico, kar 60 milijonov, prejme z naslova plače in bonusov, preostalo s sponzorskimi pogodbami in oglaševanjem. Messi naj bi prejel »le« nekaj manj kot 94 milijonov evrov, od tega plača in bonusi predstavljajo kar 64 milijonov, preostanek pa sponzorske pogobe. Z 81 milijoni evrov sledi Brazilec Neymar, naslednji v vrsti pa so Kylian Mbappe (skoraj 37 milijonov), Mohamed Salah (35 milijonov), Robert Lewandowski (30 milijonov), Andres Iniesta (30 milijonov), Paul Pogba (29 milijonov), Gareth Bale (27 milijonov) in Eden Hazard (slabih 25 milijonov).