Slovakinja

Znana identiteta skrivnostne ženske s Krka

G.G.
22. 9. 2021, 12.21
Posodobljeno: 22. 9. 2021, 12.53
Deli članek:

Primer obnemogle ženske, ki so jo pred desetimi dnevi našli v odročnem zalivu na Krku, je razkrit.

PU primorsko-goranska
Daniela Adamcova dobro okreva v bolnišnico.

Gre za 57-letno slovaško državljanko Danielo Adamcovo, poroča spletni portal Index, ki se opira na neuradne informacije hrvaške policije. Prepoznali so jo s pomočjo fotografij, končna potrditev pa čaka na analizo prstnih odtisov. Da bi lahko šlo za Slovakinjo, so dali vedeti že češki turisti, ki so povedali, da so prav to žensko 9. septembra srečali v bližini Makarske.

Zdravstveno stanje nesrečne ženske, ki ji je »vzelo spomin«, pri sebi pa ni imela osebnih dokumentov, je stabilno.

Prvi so o identiteti ženske s Krka danes pisali na portalu Total Croatia News. Javila se jim je namreč Nina Schmidt iz Los Angelesa, ki trdi, da jo je dobro poznala. Po njenih besedah sta bili sodelavki v podjetju v Los Angelesu. Bili sta sicer na povsem različnih položajih, Nina kot menedžerka, Daniela pa je dobila dela prek organizacije, ki pomaga brezdomcem. Leta 2015 pa naj bi se Daniela preselila na Irsko, kjer naj bi se nastanila pri prijatelju.

Kariera izdelovanja nakita

Spletni portal 24sata dodaja, da je bila preteklost Daniele Adamcove bolj svetla. Nastanila se je v Los Angelesu in ob delu študirala dizajn. Po šolanju se je specializirala za ročno izdelavo nakita in dragih kamnov. Velik met ji je uspel, ko je svoje dragocenosti prodala filmskih studiem. Njen nakit sta tako nosili zvezdnici Brigitte Bardot in Barbara Streisand, uporabljali pa so ga tudi v serijah Prijatelji in Melrose Place. Leta 2000 se je po ločitvi od moža vrnila na Slovaško, kjer se je lotila obrti, ki jo je obvladala – izdelave nakita. O svojem življenju je leta 2008 dala intervju za slovaške medije, v naslednjih letih pa se je očitno vrnila v ZDA.