Svet

VIDEO: Pogrešanega triletnega avtističnega dečka našli v bližnjem potoku

R.T.
6. 9. 2021, 15.12
Posodobljeno: 6. 9. 2021, 15.15
Deli članek:

V avstralski zvezni državi Novi Južni Wales so danes po dnevih obsežne iskalne akcije vendarle našli v petek izginulega avtističnega dečka Anthonyja “AJ” Elfalaka.

NSW Police Force
Dečka so našli v bližnjem potoku.

Triletni Anthony “AJ” Elfalak je v petek izginil z družinskega posestva v vasici Putty, ki se nahaja med dvema nacionalnima parkoma Wollemi in Yengo. Anthonyja, ki zaradi svoje avtistične motnje ni sposoben verbalne komunikacije, so danes našli ob potoku vsega približno 470 metrov od doma. Reševalci so ga najprej predali v roke zaskrbljenih staršev, po navedbah dečkovega očeta, ki mu je prav tako ime Anthony, pa so dečka že premestili v bolnišnico, kjer ga bodo zdravniki temeljito pregledali.

»Vem, da sem bil ta čas ves iz sebe, a nihče ne more razumeti, kaj smo preživljali,« je dejal oče, ki je nadalje pojasnil, da se je »zgodil čudež.« »Pogrizle so ga mravlje, padel je, a je živ. Živ je. Neverjetno je. Bolijo me noge, boki, gležnji, ne morem hoditi. Štiri dni sem bil v divjini brez spanca in ga iskal. Nismo se ustavili.« Po navedbah policijske načelnice Tracy Chapman je dečku življenje rešil dostop do pitne vode, saj se je nahajal povsem ob potoku. Ko so ga končno našli, je pravzaprav čepel v vodi.

Policisti trenutno domnevajo, da je deček vse te dni preživel sam v divjini, a vse okoliščine njegovega izginotja še vedno preiskujejo. Po prvih informacijah naj bi bil sicer v dobrem zdravstvenem stanju, imel naj bi le nekaj ureznin na predelu nog. V iskalni akciji je sodelovalo več ko 130 oseb, Anthonyja pa so danes končno opazili s pomočjo helikopterja.