Tekma na Poljudu

Takšna bi lahko bila prva enajsterica Hrvaške

G.G.
6. 9. 2021, 14.44
Posodobljeno: 6. 9. 2021, 15.48
Deli članek:

V torek igra Slovenija v Splitu novo pomembno tekmo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju.

Reuters
Dejan Lovren bo zagotovo nastopil kot osrednji branilec, Marcelo Brozović, strelec proti Slovakom, pa bi lahko začel na klopi.

Hrvaška si po težko prigarani zmagi v Bratislavi nad Slovaško deli prvo mesto z Rusijo. Slovenija zaostaja za tri točke, Slovaška za štiri, Malta in Ciper pa imata po štiri točke.

Na splitskem Poljudu je favorit nedvomno Hrvaška, ki je prvo tekmo v Ljubljani izgubila z 0:1. Takrat je borbene in predvsem v obrambi izjemno dobro postavljene Slovence do zmage popeljal zadetek Sandija Lovriča.

Hrvaški mediji navajajo razmišljanje selektorja Zlatka Dalića, da bi lahko odpočil nekatere igralce, ki so odigrali obe tekmi, proti Rusiji in Slovaški.

Pri spletnem portalu Index.hr so se poigrali in sestavili po njihovem mnenju najverjetnejšo enajsterico. Na gol so postavili Osijekovega vratarja Ivico Ivušića, ki je v Bratislavi zamenjal poškodovanega Dominika Livakovića. Ivušić se je izkazal z obrambami ob koncu tekme in si prislužil naziv igralca tekme. Na položajih osrednjih branilcev ostajata izkušena Domagoj Vida in Dejan Lovren. Na levi strani obrambe bo najverjetneje operiral Borna Barišić, ki bi lahko zamenjal Borno Soso, ki je odigral obe tekmi. Na desni vidijo Josipa Juranovića.

V sredini, kjer bo zagotovo manjkal Luka Modrić, bi lahko Dalić odpočil Matea Kovačića ali Marcela Brozovića, strelca proti Slovakom. Ob enega od njiju postavljajo Marka Livajo in Maria Pašalića.

V konici bi moral slovensko obrambo begati Andrej Kramarić, prek kril pa bi prodirala izkušeni Ivan Perišić in Nikola Vlašić.